Mikovi teroristi

mirko-curic-i-luka-petrovic.jpg

Mikovi teroristi

Navikli smo se na raznorazne gluposti, bezobrazluke, podvale, sulude izjave i ideje čelnika grada Trebinja, od toga da su tobože poskupili parking za 300% na zahtjev građana do sulude ideje bušenja tunela i gradnje obilnice od Aleksine Međe do Gorice, pa velike količine gluposti je suvišno komentarisati. Ipak uši mnogim Trebinjcima zaparala je izjava i opravdanja Lakijevog kuma i zamjenika gradonačelnika mr Mika dr Ćurića, da od njihovog dolaska na čelo grada više nema čuvenog kampa Dejana Bodiroge zbog terorizma? Besrmani i beskrupulozni Ćurić tvrdi da nisu on Luka, vladika i kompanija odgovorni što je čuveni košarkaš nakon 10 godina napustio Trebinje, već je kriv ministar Mektić jer je loša bezbjednosna situacija i postoji opasnost od terorizma u Trebinju?

Postavlja se pitanje koliko neko mora biti bezobrazan i beskrupulozan da bi mu nešto slično palo na pamet, a ne da to javno izgovori na sjednici Skupštine opštine prebacujući odgovornost sa sebe na druge koji nemaju nikakve veze sa košarkom, Bodirogom i kampom. Na sreću Trebinje i okolno područje nikada nisu bili na meti terorista, i u najmanjuju ruku je licemjerno izmišljati besmislene izgovore kako bi skinuo odgovornost sa sebe, jer i mala djeca u Trebinju znaju da Dejana Bodiroge i kampa u Trebinju nema zbog narušenih odnosa i dogovora sa čelnim ljudima na vlasti, svetovnoj i duhovnoj. Jedini pravi teroristi koji terorišu sve građane Trebinja koji nisu članovi SNSD-a su upravo Miko, Luka i ostala banda koja je zavela strahovladu, otjerala radnike sa posla, uvela reket … Nemam namjeru nikog braniti, ali za bezbjednost u Trebinju i Republici Srpskoj odgovorni su prije svega Laketa, Lukač i ostali funkcioneri SNSD-a koji su postavljeni na čelo policije Republike Srpske sa zadatkom da spriječe pokretanje procesa i bilo kakve istrage krupnog kriminala koji je uništio Srpsku, i Ćurićeve lažne optužbe i konstrukcije najbolje govore o njemu i ljudima koji vode grad.

Ipak srećom opasni teroristi nisu spriječili Mika Ćurića da nastavi ubacivati svoju robu u javne ustanove, pa je Miko nakon serije javnih nabavki za HET, Elektrohercegovinu i Elektroprivredu, nedavno dobio i namješteni posao nabavke namještaja za gradsku administraciju. Jasno je da se radi o klasičnoj zloupotrebi položaja i sukobu interesa, ali Miko, Luka i ekipa više i ne pokušavaju da sakriju velike zloupotrebe, što pokazuje činjenica da pretvaranje Lukine kuće u Hrupjelima u rezidencijalnu vilu izvodi preduzeće SIGA iz Trebinja, kome je Luka bez tendera nabacio poslove hitnih intervencija sa gradom Trebinjom, te nekoliko velikih tendera HET-a kojima su plaćeni radovi u Hrupjelima, ali i na Lukinim rezidencijama i vilama na Zagori, Ivanici, moru, Zlatiboru….

I dok pred očima siromašnog naroda bahato razbacuju milione, mr Miko dr Ćurić, Laki i ostali preko dvorskih portala i medija pokušavaju skrenuti pažnju javnosti pričama o tome kako će 70 maraka dati roditeljima učenika u područnim školama. Više će gradski budžet koštati tri kamene stepenice pred novom Lukinom rezidencijom, nego skromna pomoć djeci na selu. Ipak ne treba sumnjati i gubiti nadu da će sve jednom doći na naplatu, i da će bahata družina gorko da zažali zbog svih podvala, obmana, krađa i prevara koje su Republiku Srpsku pretvorile u najsiromašnije i najzaostalije parče Evrope.

Nebojša Vukanović