Мигрантски спин унапријед проваљен

Прије тачно двије недеље, уочи вандредне сједнице Владе Републике Српске посвећене мигрантима, најавио сам да ће режим упрегнути све снаге и своје медије како би лансирао и наметнуо спин о мигрантима, одговорности министра Мектића и заједничких органа БиХ,  и тако скренути пажњу јавности са горућих и суштинских проблема урушене државе и друштва. Догађаји су показали да се све одвија по устаљеној матрици, баш како сам и предвидио. Режимски медији сваки дан бомбардују гледаоце вијестима о хиљадама миграната који тобоже навиру са свих страна и угрожавају нашу уређену Отаџбину, и желе да угрозе наше благостање, као да у држави нема других проблема.

Идеолог даје главне инструкције и плаши грађане тврдњама  како ће десетине хиљада миграната-муслимана добити азил и насилно населити у Републику Српску, а на њега се по команди надовезују Кошарац, Шпирић, Мајкићка или Милица Прада Марковић, која је са балкона угледала и пребројала чак 30 000 миграната!? Режим у застрашивању грађана и спиновању јавности иде толико далеко да полиција оптужује мигранте да су опљачкали неку шупу у насељу Ластва код Требиња?           

Спољни и унутрашњи непријатељи, домаћи издајници и страни плаћеници, су омиљена комунистичка матрица којом кумровачки ђаци деценијама плаше свој народ и држе га у сталном страху како не би слободно размишљао о суштинским проблемима и узроцима тешког живота. Мигранти, Сорош, Бакир, обојене револуције или џамијске руте, су само епизоде и потрошни садржаји који се по потреби користе како би се лакше манипулисало масама.                                                        

Пуцњаве на улици, убиства, испаљене зоље, разбојништва, организоване пљачке државе у којима нестаје стотине милиона евра, свеопшти хаос и анархија која влада овим просторима нису проблем којим се бави режим и његови дворски медији. Проблем су сада невољници који бјеже од рата, биједе, сиромаштва и хаоса, и пар стотина миграната који су само у транзиту пређу преко Републике Српске!?                  

Узалуд кречите! Све је већ виђено, и све је узалуд. Народу и грађанима је доста више застрашивања, подметања, лажи и превара, јер спинови и подвале само додатно демаскирају све слабости одлазећег режима и његовог накарадног система.

 

Небојша Вукановић