Migrantski spin unaprijed provaljen

Prije tačno dvije nedelje, uoči vandredne sjednice Vlade Republike Srpske posvećene migrantima, najavio sam da će režim upregnuti sve snage i svoje medije kako bi lansirao i nametnuo spin o migrantima, odgovornosti ministra Mektića i zajedničkih organa BiH,  i tako skrenuti pažnju javnosti sa gorućih i suštinskih problema urušene države i društva. Događaji su pokazali da se sve odvija po ustaljenoj matrici, baš kako sam i predvidio. Režimski mediji svaki dan bombarduju gledaoce vijestima o hiljadama migranata koji tobože naviru sa svih strana i ugrožavaju našu uređenu Otadžbinu, i žele da ugroze naše blagostanje, kao da u državi nema drugih problema.

Ideolog daje glavne instrukcije i plaši građane tvrdnjama  kako će desetine hiljada migranata-muslimana dobiti azil i nasilno naseliti u Republiku Srpsku, a na njega se po komandi nadovezuju Košarac, Špirić, Majkićka ili Milica Prada Marković, koja je sa balkona ugledala i prebrojala čak 30 000 migranata!? Režim u zastrašivanju građana i spinovanju javnosti ide toliko daleko da policija optužuje migrante da su opljačkali neku šupu u naselju Lastva kod Trebinja?           

Spoljni i unutrašnji neprijatelji, domaći izdajnici i strani plaćenici, su omiljena komunistička matrica kojom kumrovački đaci decenijama plaše svoj narod i drže ga u stalnom strahu kako ne bi slobodno razmišljao o suštinskim problemima i uzrocima teškog života. Migranti, Soroš, Bakir, obojene revolucije ili džamijske rute, su samo epizode i potrošni sadržaji koji se po potrebi koriste kako bi se lakše manipulisalo masama.                                                        

Pucnjave na ulici, ubistva, ispaljene zolje, razbojništva, organizovane pljačke države u kojima nestaje stotine miliona evra, sveopšti haos i anarhija koja vlada ovim prostorima nisu problem kojim se bavi režim i njegovi dvorski mediji. Problem su sada nevoljnici koji bježe od rata, bijede, siromaštva i haosa, i par stotina migranata koji su samo u tranzitu pređu preko Republike Srpske!?                  

Uzalud krečite! Sve je već viđeno, i sve je uzalud. Narodu i građanima je dosta više zastrašivanja, podmetanja, laži i prevara, jer spinovi i podvale samo dodatno demaskiraju sve slabosti odlazećeg režima i njegovog nakaradnog sistema.

 

Nebojša Vukanović