Мазохизам и пробосанци

Понашање Марка Павића и ДНС-а могло би да уђе у уџбенике као шкокски примјер мазохизма. Додик их је искористио, потом згазио и јавно понизио, поцијепао странку, посмјењивао кадрове, директоре и министре, и они упркос томе опет не гласају за свог кандидата за Дом народа БиХ Драгутина Родића, они су гласали за Додика и изабрали његове делегате. На тај начин су не само понизили свог угледног члана Драгутина Родића, већ су се сами по себи јавно помокрили. Лажни мангупи су се претворили у послушне пијуне, а смјењени министар просвете Малешевић најбољи је примјер пониженог мазохисте послушника, који суицидно подржава оног који му је прије мјесец дана скинуо главу.

 

Нема тог понижења и ударца који старац Марко од стотину љета не може да издржи, аа ишт није бољи примјер Бакира и СДА. Прије само мјесец дана Додику је сметало „арлаукање“ хоџа и велики број џамија у балканском Техерану – Сарајеву, годинама је износио највеће увреде на рачун муслимана и лидера СДА, и они су упркос свему гласали за СНСД, и скупа са ДНС-ом изабрали четвртог њиховог делегата у Дом народа ПС БиХ. На овај начин је озваничена коалиција Додика и Бакира, СНСД-а и СДА, која је до недавно добро функционисала у тајности иза кулиса. Довољно је било да прође мјесец дана од избора па да падну маске са лица лажног патриоте, и да се покаже ко је истински пробосанац и бакировац.

Не пада снијег да прекрије бријег. Додик је још једном показао да је спреман промијенити стотину вјера да учини што му је срцу драго, и да ће направити пакт са ђаволом ако ће му то омогућити опстанак на власти. Додик нема милости, и ДНС ће наставити да се распада тражећи неке мрвице, али не треба сумњати да ће се Павић осветити за понижење, ако му се некада укаже прилика.

 

Небојша Вукановић