palpal

Mata bitanga

Da je Mato Đaković prava bitanga pokazuje i gostovanje premijerke Željke Cvijanović u njegovoj „autorskoj“ emisiji Telering. Kao prava ulizica, Mata bitanga tokom cijele emisije smečovao je naručene loptice Željki da ih zakucava, pa je tako emisiju počeo tvrdnjom kako iz (njegove) mrske Federacije stižu optužbe da je Srpska pred finansijskim kolapsom, te pitanjem da li je tačno da će penzije u Republii Srpskoj biti veće za 40% ako Željka postane predsjednik? Kršeći sve novinarske Kodekse i pravila pristojnog ponašanja, Mata Bitanga je svoju vašljivu emisiju završio udvorničkom konstatacijom da je Željka Cvijanović „još malo pa biviši premijer Republike Srpske, još malo pa budući predsjednik Republike Srpske“!?

Otkud bitangi pravo da na tako grub način zloupotrebljava Javni servis Republike Srpske i 5 mjeseci uoči izbora Željku Cvijanović unaprijed proglašava pobjednikom i predsjednikom Republike Srpske? Da li je to cijena koju Mata Bitanga mora da plati zarad reketiranja i posredovanja u davanju kredita IRB-a, i ima li kraja drskosti, bezobrazluku i beskrupuloznosti Mata Bitange Đakovića, Lažanskog, Siniše M, Nade Veletić i ostalih režimskih sinekura i udvorica?

O bitangama ne treba trošiti riječi, jer je davno sve rečeno. Treba se samo sjetiti Matovih udvorničkih pitanja Dodiku i zaključka „da Vas nema trebalo bi Vas izmisliti“ i zaključiti da je podaništvo i puzanje gmizavca njegova glavna karakteristika. Dovoljno  je pogledati kako Đaković u „svojim“ emisijama bez imalo poštovanja i pardona razgovara sa Branislavom Borenovićem ili Vukotom Govedaricom, a kako sa druge strane snishodljivo tepa Željki, Dodiku, Čubriloviću, i shvatiti o kakvoj se „novinarskoj“ gromadi radi.

Iskreno se nadam da ću i ja jednoga dana imati čast da uživo gostujem u nekoj emisiji kod Mata Bitange ili Siniše M, jer sam ubjeđen da bi gledaocima emisija bila zanimljiva, i vjerujem jako gledana, pa bi spajajući ugodno sa korisnim možda malo podigao poljuljani rejting i slabu gledanost propalog Javnog servisa Republike Srpske.

 

Nebojša Vukanoviž