palpal

Masovan odziv peticiji za smjenu Lukača

Već poslije samo nekoliko sati nakon što sam objavio tekst i uputio javni poziv, više stotina građana Republike Srpske potpisalo je elektronsku peticiju za smjenu ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, i poslalo je na mail adresu Vlade Republike Srpske, Narodne skupštine i Odbora za predstavke građana.

 

Peticiju su potpisali građani iz svih dijelova Srpske, od Banjaluke i Prijedora do Bijeljine, Istočnog Sarajeva i Trebinja. Peticija je javna i pokazuje da građani razbijaju strah i ne plaše se moćnika koji su uzurpirali i zarobili institucije, pokušavaju zavesti teror i strahovladu.

Hvala svim građanima koji su se odazvali i podržali peticiju, poslali javno svoje podatke, a potrudiću se da do prve naredne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske dobro pripremim obrazloženje i argumente za smjenu Dragana Lukača, nadajući se da će dio poslanika iz vladajuće koalicije prihvatiti čvrste dokaze i shvatiti koliko je važno da se Lukač smjeni, i tako pošalje jasna poruka svim ministrima i službenicima da moraju da se uozbilje i odgovorno rade u interesu građana a ne otuđenih pojedinaca i centara moći.

 

Nebojša Vukanović