Mariji putopisi

FB_IMG_1507564819021.jpg

Marijini putopisi

Da problem RTRS-a nije u novinarima već u direktoru i nedostojnim urednicima, govori nam i veoma zanimljiva i sjajna reportaža o Bilećkom jezeru, potopljenim selima i kućama novinarke Marije Vujović. Dinamična reportaža i zanimljivi sagovornici oživili su slike bilećkih sela i pitome doline koja je potopljena nakon izgradnje brane Grančarevo.

Zbog ograničenja i pritiska urednika u Informativnim emisijama, novinari RTRS-a mogu doći do izražaja samo u dokumentarnom ili zabavnom programu, putopisima i zanimljivim reportažama.

Marijin prilog o potopljenim kućama koje izranjaju iz Bilećkog jezera nakon sušnog perioda i povlačenja vode zaslužuje sve pohvale. Izrazito moralni i pošteni trebinjski privrednik Mišo Aćimović, koga sam sa razlogom uporno hvalio kada je kupio trebinjsku pekaru i spasio radnike od dalje agonije, zamolio me je da ga više ne hvalim ako mu mislim pomoći jer bi mogao imati samo problema sa inspekcijama i državom. Zbog toga ću se uzdržati i od pohvala na račun novinarke, koja se trudi da bude profesionalac i časno radi odgovoran posao, jer bi mogla imati samo problema kod sujetne Nade Veletić, Draška Milinovića i ostalih nedostojnih urednika. Ipak ovaj i drugi svijetli primjeri na RTRS-u pokazuju da okupirani Javni servis ima dobrih novinara profesionalaca, i da će nakon oslobođenja od okova i smjene nedostojne uprave i urednika, vrlo brzo televizija povratiti profesionalne standarde i povjerenje gledalaca.

LINK na reportazu o Bileckom jezeru Marije Vujovic https://youtu.be/ydWwDayq35A

Nebojša Vukanović