Mara podijelila SNSD u Modriči

Milorad Dodik raspustio je juče Opštinski odbor svoje privatne stranke u Modriči, zbog sukoba frakcija i borbe klanova za prevlast i kandidaturu za načelnika opštine. Ambiciozni otac Mare Milošević, lokalni tajkun i vlasnik više firmi, želi da po svaku cijenu svoju kćerku progura za načelnika opštine, a velika prepreka bio mu je dosadašnji načelnik Modriče Mladen Krekić, kadar SNSD-a, koji nije želio da se povuče i odstupi pa je na kraju uklonjen potpisom šefa Partije M. Dodika.

Nakon raspuštanja Dodik je imenovao Jovana Mišića za privremenog predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a, te privremeno Povjereništvo koje broji 20 članova i na čijem se čelu nalazi Mara Milošević, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pa se tako dalo do znanja ko je glavni a ko je u obračunu izvukao deblji kraj.

Nakon smjene Krekića SNSD je podijeljen na dvije frakcije, koje ni Dodik svojim pritiskom i prijetnjama ne može da pomiri, a činjenica da će DNS imati kandidata za načeknika a socijalisti na istu poziciju kandiduju Rista Marića, bivšeg zloglasnog direktora i grobara Šuma Srpske, umanjuju šanse Mare Milošević, iako je njen otac spreman da odriješi kesu i potroši silan novac u kampanji, kao na Opštim izborima 2018. godine kada je Mara postala poslanik.

Sigurno je da je pred nama vrelo ljeto i jesen u Modriči, a ostaje da se vidi da li će opozicija iskoristiti sukobe unutar vladajućih struktura, i da li će Jovica Radulović, koji će najvjerovatnije biti kandidat SDS-a i zajednički kandidat opozicije, biti novi načelnik Modriče.

 

Nebojša Vukanović