Мара подијелила СНСД у Модричи

Милорад Додик распустио је јуче Општински одбор своје приватне странке у Модричи, због сукоба фракција и борбе кланова за превласт и кандидатуру за начелника општине. Амбициозни отац Маре Милошевић, локални тајкун и власник више фирми, жели да по сваку цијену своју кћерку прогура за начелника општине, а велика препрека био му је досадашњи начелник Модриче Младен Крекић, кадар СНСД-а, који није желио да се повуче и одступи па је на крају уклоњен потписом шефа Партије М. Додика.

Након распуштања Додик је именовао Јована Мишића за привременог предсједника Општинског одбора СНСД-а, те привремено Повјереништво које броји 20 чланова и на чијем се челу налази Мара Милошевић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, па се тако дало до знања ко је главни а ко је у обрачуну извукао дебљи крај.

Након смјене Крекића СНСД је подијељен на двије фракције, које ни Додик својим притиском и пријетњама не може да помири, а чињеница да ће ДНС имати кандидата за начекника а социјалисти на исту позицију кандидују Риста Марића, бившег злогласног директора и гробара Шума Српске, умањују шансе Маре Милошевић, иако је њен отац спреман да одријеши кесу и потроши силан новац у кампањи, као на Општим изборима 2018. године када је Мара постала посланик.

Сигурно је да је пред нама врело љето и јесен у Модричи, а остаје да се види да ли ће опозиција искористити сукобе унутар владајућих структура, и да ли ће Јовица Радуловић, који ће највјероватније бити кандидат СДС-а и заједнички кандидат опозиције, бити нови начелник Модриче.

 

Небојша Вукановић