Lukine čistke – Slobodanka Pudar isključena iz SNSD-a

Luka isključuje S Pudar iz SNSDa.jpg

Lukine čistke – Slobodanka Pudar isključena iz SNSD-a

Laki Lučijano Petrović počeo je sa čistkama unutar SNSD-a i odstranjivanjem svih članova koji pokušaju da misle svojo glavom i suprostave se njegovom jednomlju i nasilju. Tako je Gradski odbor SNSD-a Trebinja na sjednici održanoj prije 3 dana, 27.3.2017. godine, donio Odluku o isključenju Slobodanke Pudar iz partije zbog pisanja komentara na svom fejsbuk profilu. Odluku o isključenju potpisao je lično Luka Petrović, kao predsjednik GO SNSD-a Trebinja, a u obrazloženju se navodi da je Slobodanka narušila ugled Partije komentarom „Trebinje je zona sumraka gdje o životu i smrti odlučuje jedan čovjek“ i „jadno je koliko neki ljudi nemaju kičmu“.

Crvena sekta ustrojena je i funkcioniše na krutim staljinističkim principima, a lokalni partijski liderčići koristeći stare boljševičke metode pokušavaju glumiti šefa Partije Milorada Dodika. Isključenje Slobodanke Pudar iz SNSD-a je jedan u nizu primjera koji pokazuju o kakvoj se partiji radi, i po kakvim principima i pravilima je organizovana. Slobodanka Pudar prethodno je smijenjena sa funkcije šefa trebinjske Područne jedinice Geodetske uprave RS jer nije željela da sprovede nezakonitu Odluku o kupovini zemljišta za gradski zatvoreni bazen na Banjama. Parcela na kojoj treba da se gradi bazen bila je u vlasništvu grada Trebinja i ranije je sa HET-om izvršena zamjena za zemljište uz staru štreku u Tini i Mokrim Dolovima gdje treba da se gradi obilaznica, ali zbog propusta radnika RUGIP-a zamjena nije do kraja provedena u dokumentaciji i zemljišno-knjižnim izvodima. Sa ciljem da uzme novac od HET-a, Laki je tražio od Slobodanke da zloupotrebom funkcije omogući ponovnu prodaju zemljišta i prećuti da je ranije izvršena zamjena parcela, a nakon što se suprostavila kriminalnim radnjama smijenjena je sa funkcije.

Nakon što smo o ovom slučaju pisali i obavjestili javnost, Laki Lučijano Petrović vršio je veliki pritisak na smijenjenu Slobodanku Pudar i članove njene porodice, a izbacivanje iz stranke je samo jedna u nizu mjera koje namjerava da preduzme u cilju njenog potpunog slamanja. Na primjeru Slobodanke Pudar, koju namjerava potpuno marginalizovati i degradiratu u RUGIP-u a članove njene porodice ucjenjivati i ostaviti bez posla, Laki želi da pošalje jasnu poruku svim ostalim funkcionerima i članovima SNSD-a da moraju bez pogovora da ga slušaju i sprovode njegove odluke. Mafijaške metode obračuna sa neistomišljenicima i protivnicima ranije smo mogli da vidimo, a nasilje, ucjene, podmićivanje, zastrašivanje su metode kojima se ne vlada samo vladajućom partijom, već nažalost i cijelom gradom Trebinjem i Republikom Srpskom.

Sve dok građani budu prihvatali i tolerisali nasilje, prijetnje i samovolju, teško je očekivati da ćemo se osloboditi neosnovanog straha i unutrašnje okupacije, i da ćemo živjeti u slobodnom i uređenom društvu. Ko se mača lati od mača i strada, a Laki Lučijano Petrović trebao bi da vodi računa šta radi i kako se ponaša, i da bude svjestan da je moć na brdovitom Balkanu prolazna, i da će sigurno doći vrijeme kada će odgovarati za sva zlodjela koje počini.

Nebojša Vukanović