Lukin crveni teror i iživljavanje nad nedužnim

luka.jpg

Lukin crveni teror i iživljavanje nad nedužnim

Da SNSD-ovci nisu ništa drugo do savremene crvene ustaše i nastavljači terora koje su njihovi preci komunisti u istočnoj Hercegovini tokom 1941. 1942. 1945. i 1948. godine sprovodili nad nedužnim srpskim seljacima i civilima pokazuje i ponašanje novih gradskih vlasti predvođenih zloglasnim Lukom Petrovićem. Odmah po dolasku na vlast otpustio je 45 radnika gradske administracije, uglavnom siromašnih hranitelja porodice, a pred novu godinu počeo je novi talas otkaza. Luka je bez imalo milosti i razumjevanja naredio da se smijenjeni načelnici Odjeljenja i direktori gradskih javnih preduzeća ostave bez posla i istjeraju na ulicu. Svi oni su očevi djece koje Luka želi napraviti sirotinjom jer su mnogi jedini zaposleni i hranitelji porodice. Mnogo djece u Trebinju će ostati bez hljeba i bilo kakvih prihoda, biti na ivici i boriti se za golo preživljavanje zbog terora i bahatog ponašanja novih gradskih vlasti predvođenih zloglasnim Lukom Petrovićem.

Luka je napravio presedan, jer se nijedan gradonačelnik prije njega nije ovako grubo svetio svojim političkim protivnicim bez ikakvog povoda i razloga. Luka nije pronašao nijednu nepravilnost ili zloupotrebu u radu Danku Vukoviću, Dejanu Kovaču, Ljubu Milivojeviću, Miroslavu Bakoču i ostalim smijenjenim funkcionerima za koje se slobodno može reći da su bili savjesni i odgovorni u obavljanju posla, i jedino su mržnja, osveta i zastrašivanje svih Trebinjaca vodili Luku da se iživljava nad nedužnim i tuđu djeca ostavlja bez hljeba. Ostaviti mladog roditelja bez posla i bilo kakvih primanja, a pri tome je on jedini zaposlen u porodici koja je ima stambeni kredit i malu djecu, je savremen način mučenja, iscrpljivanja, iživljavanja, psihičkog i fizičkog zlostavljanja. Luka otpuštenim nije dozvolio da budu ni stražari, vozači ili vatrogasci, i rekao im je da se strpe do proljeća i onda krešu kamen kod Rodoljuba na Dražin Dolu, što je jasna aluzija na Goli otok i komunisičke kazamate.. Jasno je da Luka i njegovi sektaši širom Republike Srpske već duže vremena hvataju ljude u nevolji, ucjenjuju ih i ponižavaju kako bi na silu opstali na vlasti.

Da je Andro Vlakušić ili neko drugi iz Dubrovnika došao da bude prvi čovjek našeg grada, sigurno bi imao više sluha i razumjevanja za borce i njihovu djecu protiv koje se u ratu borio, i sigurno ih ne bi ostavio bez posla i pustio da se muče i pate zajedno sa svojim porodicama. Zbog toga se sektaši iz SNSD slobodno mogu nazvati savemenim crvenim ustašama koji nažalost bez ikakvog otpora terorišu sopstveni narod.

Luka i njegovi crveni saborci su u pljačkaškom pohodu u proteklih 10 godina su bez hljeba i posla ostavili desetine hiljada porodica, i ovakvo ponašanje nije nikakvo iznenađenje. Sa malo više otpora slično je Marko Mitrović iz HET-a 2006. godine istjerao na ulicu 50-ak boraca i djece poginulih boraca. Trebinjski Laki Lučano umislio je da je dostojan nasljednik svog imenjaka sa Sicilije, pa je počeo da teroriše ne samo narod i privrednike u Trebinju, već i članove svoje partije na kojima iskaljuje lažnu silu. Nesretni Luka saživio se sa Vučićem, pa ga oponaša hvaleći se kako tobože radi 16 sati, ubrzano za 2 sata odspava 8, a na partijskim sastancima dere se na partijske komesare ako im slučajno zazvoni telefon ili izgube koncentraciju i pomno ne slušaju njegove ludosti.

Danas je Dan i krsna slava naše Republike, ali trebamo se svi zapitati da li su oni koji su ginuli i stvarali je u krvim bitkama borili za ovakvu Republiku Srpsku u kojoj će lopovi, kriminalci i dezerteri biti vodeća kasta koja će se iživljavati nad poniženim, obespravljenim i poštenim. Da li su se borili da se njihovi saborci i djeca ostavljaju bez posla i hljeba samo zato jer nisu članovi neke vladajuće sekte? da li su se borili za državu u kojoj će se sirotinji otimati stvari iz kuće jer nisu platili RTV pretplatu a kriminalci će nekažnjeno pljačkati desetine miliona maraka? Da li poniženi, obespravljeni, gladni mogu danas da slave i budu srećni ako su im djeca gladna i skromno odjevena na sibirskim hladnoćama?

Patriotizam u nekoj državi je proporcionalan sa količinom pravde i odnosu prema najsiromašnijim i najslabijim. Zato ne treba da budemo kukavice koje će da se povlače, ćute i trpe nepravdu već treba da se borimo za bolje i pravednije društvo. Luki poručujem da uprkos teroru koji sprovodi, ako se išta budem pitao kada njegovi sektaši odu sa vlasti neću dozvoliti bilo kakvu osvetu nad nedužnim, i da njegova djeca, žena i porodica na bilo koji način ispaštaju zbog užasnih stvari i nedjela koje je on počinio. Zato Luka spasi dušu i vrati nedužne na posao, ne dozvoli da te proklinju tuđa djeca koja će biti gladna dok ti piješ Don Perinjon i hvališ se milionima.

Nebojša Vukanović