palpal

Lukač piše u sačekuši a RTRS se češlja

Umjesto da angažuje sve policijske snage i bar malo popravi narušenu bezbjednosnu situaciju u Republici Srpskoj, ako već ne želi da podnese ostavku iz opravdanih i moralnih razloga zbog haosa koji je napravio, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač piše pisma. I dok ministar svakodnevno piše i glumi Tolstoja, na ulicama pucnjave, sačekuše i ubistva. Možda Lukač još nije ni obavješten o pucnjavi u Istočnom Sarajevu i ubistvu Siniše Miličevića zvanog Tigar, jer RTRS i ostali dvorski režimski mediji ni 12 sati poslije ubistva nisu objavili vijest da je u sačekuši ubijen mladić!! Režimski mediji ponašaju se kao noj koji zakopa glavu u pijesak, i misle da će ignorisanjem sumornih činjenica, lažima i spinovanjem javnosti nešto postići. Otrcana Saopštenja moralnih nakaza, poput Ćeranića, Galijaševića i „Istočne alternative“, samo pokazuju koliko je režim jadan, bijedan i nisko pao. Režim i njegove sinekure napokon moraju shvatiti da se kritikama na račun korumpiranih, nesposobnih i nedostojnih funkcionera MUP-a štiti i pokušava odbraniti ova važna institucija od haosa koji su izazvali Lukač, Ilić, Ćulum i ostali!          

Ubistvo i sačekuša na Dobrnji u Istočnom Sarajevu je jedan od pokazatelja katastrofalne bezbjednosne situacije u Srpskoj, lošeg rada MUP-a i pravosudnih institucija. Uprkos svemu Lukač i režim ponašaju se kao da se ništa ne događa i misle da će ignorisanjem nešto promijeniti. Već poslije sramne konferencije za novinare, laži, obmana i pokušaja podmetanja lažnih dokaza sa ciljem prikrivanja ubistva Davida Dragičevića, ministar Lukač, Ilić, Ćulum i ostali čelnici MUP-a su trebali podnijeti neopozive ostavke.  Ne smijemo dozvoliti da se naša Policija pretvori u neki Boko-haram koji će harati našim gradovima, sijati drogu, nasilje, prostituciju….                                                                

Sve i da MUP i Policija Republike Srpske dobro rade posao, ministar Dragan Lukač je trebao podnijeti ostavku nakon što je kolega Vasković objavio presudu iz koje se jasno vidi da je nakon rata Lukač tužio Republiku Srpsku zbog učešća u ratu, i da je na ime ranjavanja, narušavanja lijepog izgleda i duševnih bolova naplatio 40 000 maraka. Ima li pravo govoriti o moralu i patriotizmu neko ko je tužio Srpsku kako bi naplatio učešće u ratu, iako je već od Republike Srpske bio dobio invalidninu, posao, veliki stan? Hiljade je demobilisanih boraca koji su u mnogo težoj materijalnoj situaciji od Lukača i izgubili dijelove tijela, ali im nikada nije palo na pamet da tuže državu za koju su se borili, jer to nisu radili zbog para već obaveze i patriotizma.

Može li komandovati Policijom Srpske i biti na čelu MUP-a neko ko ima duševne poremećaje i bolove? Može li MUP voditi neko ko je privatizovao najvažniju instituciju Srpske pretvarajući je u svoju prćiju, postavivši svoje zetove, kumove i rođake na najvažnije funkcije? Može li na čelu MUP-a ostati neko ko se sumnjiči za teška krivična djela, i ko je direktno odgovoran što su narkotici postali mladima dostupniji od piva i sendviča?

Na sva pitanja postoji samo jedan odgovor – LUKAČU ODLAZI?

 

Nebojša Vukanović