palpal

Лукач патосирао Додика на Росуљама уочи хапшења „шкаљараца“

Звучи невјероватно, за рубрику вјеровали или не, али је информација мени потврђена из више извора, да је у згради СНСД-а дошло до физичког сукоба Додика и Лукача. Јучерашње хапшење једног од челних људи Криминалистичке полиције Републике Српске, инспектора Младена Миловановића, у друштву са припадницима злогласног Шкаљарског клана, узнемирила је јавност и показала какве су размјере корупције у полицији и колико је врх МУП-а Српске повезан са организованим криминалом и Мафијом.

Овом хапшењу претходио је несвакидашњи догађај и физички сукоб министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача и члана Предсједништва БиХ Милорада Додика!

Према информацијама које сам добио из више извора, прије неколико дана поново су се жестоко вербално сукобили Драган Лукач и Милорад Додик, који су дуже времена у веома лошим односима, а након жестоке свађе препирке дошло је и до физичког сукоба, а инцидент се догодио у згради СНСД-а на Росуљама.

Додик је позвао Лукача на састанак и тражио од њега да се повуче и поднесе оставку, након што је против њега потврђена оптужница због напада на Драшка Станивуковића, на шта је министар полиције дрско и оштро одговорио да неће поднијети оставку и да са функције министра може само отићи за премијера или у затвор, треће опције нема, што је разбјеснило Додика који је реаговао импулсивно.

По једном извору Лукач је песницом патосирао Додика кад се овај био на њега залетио да га удари, а по другом извору Лукач је на под изврнуо Додика скупа са столицом на којој је сједао, након чега је улетило њихово обезбјеђење и раздвојило их.

Дугогодишњи сукоб двојице корумпираних моћника и челних људи режима кулминирао је физичким обрачуном а Лукач је одлучио да се реваншира Додику тако што је ухапсио најближе сараднике директора Полиције Републике Српске Синише Кострешевића, којег су инсталирали и контролишу Милорад и Игор Додик како би преко њега контролисали полицију и држали на „уском повоцу“ Лукача.

Мала бара, пуно крокодила! Сукоби зараћених кланова унутар СНСД-а кулминирају на све стране, Додик губи једну по једну општину и контролу над кључним институцијама, све више људи му отказује послушност и већ дуго времена нема ситуацију под контролом. Питање је када ће сукоби иза очију јавности зараћених фракција и кланова унутар СНСД-а кулминирати и достићи врхунац, и када ће накарадни систем и режим да пукну и распрше се као надувани мјехур и кула од карата!

 

Небојша Вукановић