Luka uspješno završio prve radove

Lakijeva nova ulica.jpg

Luka uspješno završio prve radove

Iako ga svakodnevno oštro kritikujem zbog zloupotreba, manipulacija i propusta, ipak je red ponekad pohvaliti gradonačelnika Trebinja kad uspješno završi neki projekat. Nakon Glavne ulice, u Trebinju je uređena i asfaltirana prva ulica u mandatu nove vlasti. Mehanizacija „Hercegovinaputeva“ asfaltirala je Ulicu Trebinjskih brda u trebinjskom naselju Hrupjela, a slučajno se radi o ulici u kojoj stanuje uvaženi gradonačelnik. Iznenađen sam što niko od lokalnih crvenih dvorskih portala, koji u stopu prate svaki Lukin pokret, nije obavjestio građane Trebinja da je dragi gradonačelnik uspješno završio prvu investiciju, već ja moram da ga hvalim i promovišem. Nadamo se samo da već prva kiša neće potopiti ovu, kao što je potopljena Glavna trebinjska ulica zbog brzopleto i loše izvedenih radova.

Sasvim je prirodno da domaćin Luka prvo domaćinski uredi svoju ulicu, koju je prethodno razvalio postavljajući instalacije i infrastrukturu tokom rekonstrukcije svoje porodične kuće. Ko će kome nego svoj svome, kaže stara poslovica koje se Laki često pridržava. Nakon preuzimanja vlasti u novembru prošle godine, Luka je prvo počeo rekonstrukciju svoje porodične kuće, gradnju podruma, vinarije, oblaganje kamenom i pretvaranje u luksuznu rezidenciju, a prilikom izvođenja obimnih radova i postavljanja infrastrukture oštećena je ulica. Radove na Lukinoj kući izvela je firma „SIGA D.O.O“ iz Trebinja, čiji suvlasnik je bio na listi SNSD-a i koja je ove godine sklopila više unosnih poslova sa HET-om i gradom Trebinjem, pa je suvišno pitati ko je i na koji način platio radove.

Osim porodične kuće u Hrupjelima, domaćin Luka nedavno je sagradio kružni tok, te renovirao svoju kuću i prilaz na Ivanjici u zaleđu Dubrovnika, te uz pomoć Vlade objekte u rodnom selu Zagora. O ovim velikim i važnim investicijama za sve građane Trebinja pisaćemo nekom drugom prilikom.
I na kraju treba pohvaliti da vrijedni gradonačelnik ne miruje ni vikendom. Tako je u svom prepoznatljivom stilu, podmuklo iz sjene, pripremio i plasirao u medije tekst o nekretninama direktora Elektroprivrede Željka Kovačevića sa ciljem da mu iz drugog pokušaja slomije vrat i preuzme punu kontrolu nad cjelokupnom Elektroprivredom Republike Srpske. Luka je namakao svilen gajtan na Kovačevićev vrat, a da li će ga steći zavisi od stava i mogućnosti Nebojše Radmanovića i dila sa Dodikom.

Nebojša Vukanović