palpal

Luka ugostio Dodika na svojoj Herceg TV

Gen-sek Luka pohvalio se svom šefu svojom poslednjom investicijom, pa je Dodika i Cvijanovićku ugostio na svojoj Herceg televiziji. Luka se na sastanku pohvalio kontrolom gotovo svih medija u Hercegovini i svakodnevnim manipulacijama javnosti, u čemu mu snažno pomažu angažovani društveno-politički radnici, lažni blogeri, režimski šefovi i urednici koje Luka godinama plaća otetim novcima iz HET-a, Elektroprivrede i grada Trebinja. Ugošćavanjem Dodika, Luka je svima jasno dao do znanja da je on stvarni vlasnik Herceg TV iz sjene, dok se veseli Mastilović, gazda na papiru, nigdje nije pojavio.

U    delegaciji za doček bio je i lažni direktor, Lakijev potrčko i najcrnje pero u istoriji Hercegovine Karađorđe Bjelaković. Luka je organizovao i Dodikovo polučasovno gostovanje na svojoj televiziji u kome nismo mogli čuti ništa novo osim deset godina ponovljenih otrcanih laži i fraza, lažni patriotizam i srbovanje, te pljuvanja po „izdajnicima“ i „bakirovcima“.. Intervju je obilježila i očekivana lojalnost, snishodljivost i udvorništvo voditeljke, te njeno pitanje „ko je budući predsjednik Srpske, koga će SNSD da kandiduje?“ zaključujući iskusno da je opozicija unaprijed izgubila izbore, i da je jedino otvoreno pitanje za koga će se Dodik u Partiji odlučiti.

Iako su Luka i SNSD na vlasti, Dodik jednom u pola godine sleti u Trebinje da preuzme spakovani kofer iz HET-a i Elektroprivrede Srpske, ali licemjerno tvrdi da poslije Laktaša najčešće dolazi u Trebinje jer ga tobože mnogo voli?Svoju ljubav je pokazao činjenicom da je iz elektro-energetskog sistema tokom njegovog mandata iznesena najmanje milijarda maraka, a da nije bio u stanju završiti jednu investiciju, otvoriti jedan pogon, ili zavšiti par kilometara famozne obilaznice od Gučine do Gorice.

Kad je već odnio iz Trebinja i Hercegovine stotine miliona maraka, mogla je bar njegova Vlada, ako ništa drugo, da popravi put do Ljubinja, kako bi Luka ispunio bar jedno predizborno obećanje. Vlada je ljetos uzela novih 30 miliona maraka kredita za sanaciju magistralnih puteva, ali su sva sredstva uložena u zapadni dio Srpske, gdje se gradi mreža autoputeva, ali se nijedna marka neće uložiti na velikom prostoru od Bijeljine i Brčkog.

I na kraju nadam se da se istorija ponavlja. SNSD je i 2012 godine, prije lokalnih izbora, kupio u stečaju Herceg TV i za direktora postavio tada odbornika SNSD-a Predraga Škoru. Neposredno pred lokalne izbore novinar Grgurević uradio je intervju sa Miloradom Dodikom, a između ostalog Dodik je u intervjuu i mene izvrijeđao tvrdeći da sam zlo i smrad koji blati Hercegovinu. Ubrzo nakon toga Dodik je doživio debakl na izborima, a Herceg TV otišla u stečaj i bio jedan u nizu propalih projekata SNSD-a.


Nadam se da će se istorija ponoviti, da će Hercegovci progledati a  Dodik i SNSD ponovo doživjeti debakl na izborima, te da će od jeseni ove godine Herceg televizija ponovo biti slobodna, a Luka položiti ne samo ovaj, već i mnoge druge račune o porijeklu svoje milionske imovine.

Nebojša Vukanović