palpal

Luka se prepao Milutina i debakla

Dramatičan pad „popularnosti“ i uticaja don Luke Petrovića u strukturama režima izazvao je pravu konfuziju i napade panike u njegovoj glavi. Postao je paranoičan i preplašen jer su skinute maske sa lica, a posebno se boji Milutina Mastilovića da ga ne ugrozi i ne pretekne po broju glasova. Zbog toga je izdao direktivu najodanijim čaušima i članovima Biračkih odbora da ga „čitaju“ i dodaju mu glasove na prebrojavanju, ako to bude moguće kada se budu brojali glasovi unutar lista, a da nikako ne dozvole da ga Milutin Mastilović prestigne.

Ponovo je podijelio nove instrukcije i listić sa devet imena koje on forsira na listi, na kome nema precrtanih Gordana Mišeljića, Baje Šupića, ali i Milutina koji je naknadno uklonjen… Njegovi čauši juče su po crvenim kućama u naselju Pridvorci dijelili uputstvo kako da se glasa za kumove dr Mika i don Luku, a ko se ne smije zaokružiti unutar liste SNSD-a jer Luka u njih nema povjerenje.

Najveća Lukina bojazan je u izvjesnoj opciji da bi Milutin Mastilović mogao biti novi predsjednik Gradskog odbora SNSD-a nakon poraza na predstojećim lokalnim izborima, jer Dodik već dugo vremena čeka povod da skine teret sa leđa i „skine glavu“ nevjernom i prevrtljivom gen-seku partije. Zbog toga želi da u Skupštinu uđu njegovi odani ljudi, koji će mu čuvati leđa, da ne bi doživio sudbinu Dobra Ćuka i Marka Mitrovića, koje je poslao u izolaciju i „Ševeningen“  nakon što im je slomio vrat da bi se dočepao vrha partije. Dodik je nedavno u Trebinju žestoko kritikovao Luku zbog beogradskim stanova, apartmana i hacijende i zbog toga u finišu kampanje nije želio da dođe u Trebinje.

U SNSD-u vri kao u košnici. Verbalni sukobi prerastaju u fizičke, pa je tako došlo do sukoba između starih i mladih članova partije u Gorici, koje je morals da razdvoji policija, a povod su bili papci i preletači koje je Luka nagradio sinekurama zapostavljajući osnivače i stare članove partije. Posebno je bilo žučno i vatreno između Gordana Mišeljića i Ilije Tamindžije, čelnih ljudi HET-a, a ruku na srce treba priznati da Mišeljić ima nešto ljudsko u sebi, i da nije želio da smijeni direktora brane Milivojevića i još neke šefove, na čemu je insistirao Tamindžija, jer su odbili njegovu poslušnost. Prava eskalacija sukoba očekuje se nakon izbora, jer je u trebinjskom SNSD-u kao u ekspres loncu, a poraz će biti okidač da stvari izađu na površinu, a partija doživi krah i nestanak, jer će se moćnici razbježati čim nestane plijena.

Mala bara puno krokodila! Milutin Mastilović je relativno korektan momak, koliko se može biti u vladajućoj partiji i njegovo preuzimanje trebinjskog SNSD-a sigurno bi doveli do smanjenja tenzija i napetosti u gradu. Zbog toga smo dali instrukciju posmatračima da se pošteno broje svi glasovi, unutar svih lista, da se ne dozvoli Luki izborni inženjering i krađa partijskih drugova kao 2012. godine, kada mjesecima nije smio izaći na ulicu strahujući od članova partije koje je pokrao i onemogućio da postanu odbornici.

 

Nebojša Vukanović