Luka se pokušava opravdati žrtvujući strica Gojka

Kako sam to pretpostavio i najavio, Luka Petrović se pokušava „izvaditi“  i pravdati zloupotrebe tako što je podvalio i žrtvovao svog strica Gojka Petrovića, podmećući preko direktora Agratnog fonda grada Trebinja Veska Dutine strica kao navodnog korisnika traktora i mehanizacije na Zagori, iako je na snimku očigledno da se duboko ore i obrađuje Lukino imanje, ograđeno kamenim bedemima. Pogledajte današnji press Dutine i unakrdno rešetanje, na brojna pitanja nije imao odgovora.

 

Inače Gojko Petrović je otac Danila Petrovića, Lukinog službenog vozača i rođaka, koji ga godinama vozi, dok je bio direktor HET-a, gradonačenik ili sada direktor Elektroprivrede  Republike Srpske.

Gojko i Danilo Petrović uopšte nisu sa Zagore, kako lažno tvrdi Dutina, već iz susjednog sela Plani Do, gdje se Gojko nedavno vratio na imanje. Selo Plani Do nema struje, iako je od Lukine hacijende udaljeno svega par kilometara, a poznato je po tome što se u njemu rodio otac košarkaša Dražena i Aca Petrovića, i nedavno sam u njemu snimao reportažu.

Nije majka klela sina što se kockao već što se vadio. Gojko Petrović uopšte nije sa Zagore već iz susjednog sela Plani Do, na Trebinjskim brdima, i bilo je logično da bi orali imanje u njegovom selu, da je on stvaran podnosilac Zahtjeva za oranje njive, a ne bi traktorom orao zemlju u susjednom selu, kod rođaka Luke Petrovića.

Ovo je odgovor na konferenciju za novinare Veska Dutine, direktora Agratnog fonda grada Trebinja, blijede i sramne pokušaje vrijeđanja inteligencije naroda i građana Trebinja.

Umjesto što pokušava da svali problem na nedužnog strica Gojka i podmeće Dutinu ili sutra Spasa Radovića, koga će možda žrtvovati narednih dana kako bi izbjegao svoju odgovornost za zloupotrebe, Luka Petrović bi trebao da izađe u javnost i objasni otkud mehanizacija i mašine Vodovoda i Agratnog fonda na njegovoj hacijendi, i kako je napravio luksuzni kompleks – hacijendu u stilu Pabla Eskobara na Zagori, vrijednog nekoliko miliona evra.

 

Podsjećanje na video prilog od juče koji je pokrenuo lavinu i inicirao današnji press čelnika Agrarnog fonda grada Trebinja ..

 

Nebojša Vukanović