palpal

Luka preko Mastilovića preuzeo Herceg tv

   Kako sam i najavio prije 4 mjeseca, gen-sek Luka Petrović preuzeo je Herceg televiziju iz Trebinja od Rajka Papovića, privrednika iz Gacka koji je 2014. u stečaju kupio propalu televiziju Mata Uljarevića.

Prvobitni plan je bio da Luka Herceg tv kupi preko Karađorđa Bjelakovića, najcrnjeg i najprljavijeg pera u istoriji Hercegovine, ali nakon što sam unaprijed provalio šemu i pomrsio konce ipak su karte malo promješane. Bjelaković, koji je inače zaposlen kao portparol gradonačelnika, postavljen je za direktora Herceg tv, a formalni novi vlasnik je firma HERCSOFT u vlasništvu Vladana Mastilovića, brata odbornika SNSD-a Milutina Mastilovića.

Milutin Mastilović je odbornik, funkcioner Elektroprivrede RS, veoma blizak i pouzdan Lukin saradnik, pa je Petrović odlučio da preko njega preuzme lokalnu televiziju i potpuno kontroliše javnost u Hercegovini. HERCSOFT D.O.O. je osnovana 26.10.2017. i jedna u nizu Lukinih tašna-mašna firmi koje kontroliše.

Da kod nas postoji pravna država, nadležni organi bi svakako ispitali transakciju i porijeklo novca za kupovinu televizije, a iako se cifra i cijela transakcija krije od očiju javnosti, navodno se kreće nešto više od pola miliona.

Kao što je na kapiju svoje kuće stavio znak SNSD-a, Luka je odmah nakon kupovine osim uredničke politike promijenio i logo, pa je umjesto plavog logo Herceg tv sada u SNSD crvenoj boji.I ovaj primjer pokazuje koliki je Lučiano bolesnik i slijepi stranački poslušnik sa oglavom na glavi.

Već u prvih nekoliko mjeseci Luka je uspio da u programu Herceg tv ugosti i promoviše gotovo sve svoj saradnike i funkcionere SNSD-a, a malo prostora dao je i koalicionim partnerima Peku i Rajku.

Od 2013. do 2016. Luka je kupio ili stavio pod kontrolu sve lokalne portale, jer je nakon mog izbornog rezultata na lokalnim izborima 2012. spoznao kakva je moć interneta. Luka ima na raspolaganju milione, i zbog toga je kupio Herceg tv i troši ogroman novac, jer želi da apsolutno kontroliše javnost i spriječi da istina i detalji velikih pljački prodru u etar do građana.

SNSD je preko Stankovića kupio ATV, a režim vrši svakodnevni pritisak na sve medije i novinare koji nisu pod njihovom kontrolom. Okupacija je teška, strah se širi na sve strane, i režim pokušava da se održi ucjenama, pritiskom, kupovinama i velikom količinom opljačkanog novca. Pritisak na medije i novinare je veliki, vratili smo se u 1948. godinu ali nekada je dovoljna i jedna mala rupa da potopi veliki brod.

Zbog toga treba pisati što više da bi se razbio medijski mrak, a vjerujem da ću građanima narednih mjeseci pripremiti novi besplatni broj Glasa komune sa zanimljivim sadržajem.

Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka.

 

Nebojša Vukanović