palpal

Luka na saslušanju priznao policiji da je vozio „ladu nivu“ u društvu Ćića Vladušića

Okružno tužilaštvo u Trebinju donijelo je Naredbu o nedprovođenju istrage protiv Luke Petrovića zbog toga što je u trebinjskom naselju Zasad, u Ulici Vožda Karađorđa, pokušao vozilom „lada niva“ da udari pješaka, poslanika Nebojšu Vukanovića, i za razliku od drugih tužilačkih istraga, sada nemam zamjerki na rad tužioca i policije jer su utvrdili osnovne činjenice.

Ključna stvar je u činjenici da je Luka priznao, na saslušanju policijskim inspektorima, da je upravljao vozilom „kada niva“ kako sam i naveo u Prijavi, da je bio u društvu sa svojim prijateljem Božom Vladušićem zvanim Đićo, koji je ranije pravosnažno presuđen i bio je u zatvoru zbog proizvodnje i prometa narkotika. Luka tvrdi da sam ja njega ugrozio, jer sam se pješke kretao ulicom, što govori o kakvoj se bitangi radi, ali biće vremena da narodu položi račune.

Zanimljivo da je i Ćićo Vladušić priznao policiji da je bio suvozač sa Lukom u „ladi“ iako me je ranije presreo na ulici i tvrdio da lažem i da sam ih lažno prijavio jer nisu bili u vozilu i nisu pokušali da me zgaze, što bi i uradili da nisam uskočio u garažu komšije Žiška.

Lukino i Ćićovo svjedočenje veoma je važno, jer su priznali da sam govorio istinu kada sam tvrdio da su se vraćali sa sela, vjerovatno pijani, i da su pokušali da me zgaze. Postoje video snimci sa nadzornih kamera koji to potvrđuju, ali sam čekao da oni prvo daju iskaz. Opširnije u video prilogu…

 

   Nebojša Vukanović