palpal

Luka krenuo u novi napad na Kovačevića

Luka Petrović počeo je novi napad na Željka Kovačevića sa ciljem da ga smijeni sa funkcije direktora Elektroprivrede Republike Srpske, te imenovanjem svog poslušnika  pod potpunu kontrolu stavi i ovu instituciju. Prije mjesec dana Luka je progurao u medijima fotografije vila Željka Kovačevića i tekst o njegovom raskošnom životu, sa ciljem da ga diskredituje i zatrži od Dodika njegovu smjenu. Ipak prema našim saznanjima, Kovačević je u Laktašima imao razgovor sa Dodikom, koji mu je poručio da on ne stoji iza pokušaja njegove smjene.

Posle toga Luka se malo primirio i nastavio da čeka povoljan trenutak za nastavak akcije prljavih podmetanja i spletki. U poslednje vrijeme lokalni dvorski portali u Trebinju, koje kontroliše Luka Petrović, ponovo su počeli da pišu o lošem stanju u Elektroprivredi RS i kritikuju Željka Kovačevića, ali se nigdje ni jednom riječju ne govori o alarmantnom stanju u Hidroelektranama na Trebišnjici, kašnjenju i smanjenju plata, dugovanjima prema dobavljačima, neplaćanju poreza, spornim tenderima i kriminalnim javnim nabavkama. Više je nego jasno da je Laki Lučiano dao mig da se napadne Kovačević, piše o lošem stanju, propalim tenderima o advokatskim uslugama i negativnom finansijskom izvještaju Elektroprivrede RS kako bi se pripremio teren za smjenu.

Luka ima cilj da na čelo Elektroprivrede RS postavi svog šuru Iliju Tamindžiju, ili poslušnika Blagoja Šupića koji trenutno obavlja funkciju finansijskog direktora Elektroprivrede RS, i tako pod svojom kontrolom ima sve važne finansijske tokove u elektro-energetskom sektoru. Luka namjerava da šuru Iliju progura za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, a za to mu je neophodno da osim Hercegovine kontroliše Elektroprivredu RS, te izborni proces i u Podrinju sve do Zvornika. Zbog toga je prije nekoliko mjeseci nasilno smijenio i direktora Hidroelektrane na Višegradu, te postavio svoje ljude na čelo šumskih gazdinstava i javnih preduzeća.

Iako su se neki dan srdačno pozdravili i sjedili skupa na svečanoj sjednici Skupštine grada Trebinja, Kovačević je svjestan kakve su gen-sekove namjere i sigurno je da ne sjedi skrštenih ruku. Prljave i podmukle spletke su glavni „maniri“ Lakija Lučiana Petrovića, jer je na sličan način skidao glave svojim bivšim saradncima i mentorima, poput Marka Mitrovića i Dobra Ćuka, pa beskrupulozni trebinjski Makijaveli više nikog ne može da iznenadi i lako prevari. Kovačević je jako blizak Nebojši Radmanović, njegova smjena i pomjeranje izazvalo bi novu lavinu unatar vladajuće stranke uoči izbora, što u ovom trenutku Dodiku ne ide na ruku dok ne riješi problem i krizu sa pavićem i DNS-om.

Katastrofalno stanje u HET-u, koje je optustošio upravo Luka i njegovi poslušni pijuni koji su nekadašnjeg giganta sa 20 000 000 maraka oročenih na bankama pretvorili u gubitaša koji ne može da plati gorivo, telefon i plate radnicima, najbolje govori šta bi se dogodilo sa Elektroprivredom RS ako bi Luka imao potpunu kontrolu. HET je spao na to da je od lokalnog privrednika pozajmio novac za isplatu poslednje plate bez doprinosa , što najbolje govori o kataklizmi kojaa polako nastupa. Lukin plan izvlačenja novaca, kupovanje naklonosti firmi i građana po sistemu HET-a, potpuno bi uništilo i ovako urušen elektro-energetski sistem Srpske.

 

Nebojša Vukanović