palpal

Luka i Ilija prijete i zastrašuju radnike HET-a

Neso somala.jpg

Luka i Ilija prijete i zastrašuju radnike HET-a

Već nekoliko dana šefovi i rukovodioci u sistemu Hidroelektrana na Trebišnjici po nalogu Ilije Tamindžije pozivaju radnike i prijeteći sankcijama traže od svih zaposlenih da glasaju za Luku Petrovića i rukovodice HET-a koji se nalaze na listi SNSD-a. Ukoliko radnici ne pristanu na ucjene i pritiske, predpostvaljeni im prijete da će biti kažnjeni, da će biti prebačeni na lošije radno mjesto i da će im se smanjiti koeficijent i plata. Tako je nešto poslije 12 časova poziv od predpostavljenog rukovodica dobio i moj prijatelj i dugogodišnji saradnik Nebojša Milišić, a telefonom mu je upućena prijetnja da mora da glasa za Luku, i da će imati poblema na poslu u narednom periodu ukoliko ne postupi po naređenju pretpostavljenih. Milišić već 20 godina radi u HET, jedan je od najmlađih demobilisanih boraca prve kategorije koji se odmah sa 18 godina dobrovoljno javio u JNA, a potom u Vojsku Republike Srpske, i posebno ga je zabolilo što mu je prijetnje posredno uputio Lukin šura Ilija Tamindžija, dezertet koji je pobjegao u Crnu Goru za vrijeme Otadžbinskog rata, a nakon toga se vratio u Republiku Srpsku i od SNSD-a dobio niz funkcija. Milišić mi je potvrdio da su osim njega pozvani i svi ostali radnici HET-a koji nisu članovi SNSD-a, i da su svima upućene iste prijetnje, a o svemu je spreman da javno progovori i da iskaz policiji.

Mobing, prijetnje, kupovina glasova i ucjene nad radnicima HET-a Elektroprivrede i drugih javnih preduzeća su svakodnevna pojava, a SNSD pokušava da prijetnjama i ucjenama zastraši građane i primora ih da podrže režim.

Ovo je jedan u nizu dokaza da je SNSD ustrojen kao Koza Nostra, a njihov kandidat za gradonačelnika Trebinja Laki Lučano šef energetskog kartela i jedan od najbližih saradnika našeg odmetnutog Al Kaponea. Laki je postao nervozan i počinje da gubi konce, a ovom prilikom želim da mu poručim da se nadam da je ovo poslednji put, i da njemu i njegovima kumovima, mafijašima i satrapima više nikada nije palo na pamet da uznemiravaju i prijete mojim prijateljima i saradnicima jer će sigurno veoma brzo da snose posledice zbog osionog i bahazog ponašanja, prijetnji, zastrašivanja i mobinga nad stanovnicima Hercegovine i Republike Srpske.
Iako je pod kontrolom mafije, nadam se da će savjesni inspektori CJB Trebinje i MUP-a Republike Srpske reagovati i da će zaštiti građane od pritiska i ucjena mafijaške hobotnice, te da će omogućiti da izbori prođu u koliko-toliko slobodnoj i fer atmosferi. Pred zoru i svitanje je najhladnije, i vjerujem da su ovo poslednji trzaji odlazećeg režima, i da će Hercegovci kazniti unutrašnje okupatore, kao što su to kroz istoriju radili u više navrata.

Nebojša Vukanović