palpal

Ludaci posjekli i poslednje drvo u Nevesinju!?

Da našim društvom i okupiranim provizorijumom pod upravom stranaca rukovodi gomila neodgovornih maloumnih ludaka i marioneta koji nemaju ni trunke savjesti i razuma, uopšte ne razmišljaju o posledicama svojih suludih odluka i šta će ostaviti mladim i generacijama koje dolaze, govore slike ekocida i užasa iz Nevesinja. Po naredbi lokalnih drvosječa, čelnika opštine Nevesinje, danas je isječen mali park pored zgrade Skupštine opštine Nevesinje kako bi se napravio parking za funkcionere i guzonje!? Očito da im je daleko pješačiti i preći koju desetinu metara, pa su posjekli šumu  kako onomooni ne bi puno pješačili od parkiranog vozila do kancelarije!?

Sječom malog parka u centru grada, Nevesinje je bukvalno ostalo bez poslednjeg stabla i drveta u gradskom jezgru. Ovakav ekocid i sječu mogu uraditi samo ludaci bez trunke savjesti i razuma. Očekujem da se ujutro oglase čelnici opštine Nevesinje i saopšte građanima šta je razlog da se isječe park, u vrijeme kada se čitav svijet bori za očuvanje životne sredine, kada se čitavi gradovi, poput Sarajeva i Beograda u bližem okruženju, guše u smogu, magli, bore sa teškim zagađenjima i posledicama višedecenijskog neodgovornog odnosa prema prirodi i životnoj okolini. Vlastodršci pomućenog razuma ne uništavaju samo narod, državu i društvo već i prirodu kako bi posledice okupacije bile trajne, onemogućio bilo kakav oporavak nakon što ludaci završe na smetljištu istorije a narod oslobodi teških ropskih lanaca.

Ista grupacija i garnitura „kadrova“ koja je danas  isjekla park u Nevesinju, usvojila je Regulacioni plan i planira isjeći park u centru Trebinja kako bi se napravila benzinska pumpa!?

Oprosti im Bože, ne znaju šta rade!

 

Nebojša Vukanović