palpal

Lovcačke priče, elita i Čaušesku

Nekad fotografija govori više od hiljadu riječi. Da naša vlast uživa u lovačkim pričama, to svi znamo, ali nekako je prirodno da onda mnogi od njih uživaju i u lovu, ili bolje često reći krivolovu, što govore i fotoografije „lovaca“ obučenih u maskirne uniforme, od direktora Policije Darka Ćuluma, bivšeg načelnika Šamca, potom direktora Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske a od nedavno direktora Kaldere Sava Minića, koji je ustoličen nakon što je čuveni dvorski Prointer postao većinski vlasnik i kupio Kalderu od Milenka Čičića, te Nebojše Radmanovića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH i bivšeg člana Predsjedništva BiH, do disidenta socijalista Selaka, isključenog ili izvornog, i Slobodana Stanarevića, DRPOSOVCA koga su Čubrilović i Radojičić postavili za prvog urbanistu Banjaluke.

Imajući u vidu umješnost u masnim lovačkim pričama, koje ponavljaju godinama, ne treba da čudi strast vodećih političara za lovom i druženje sa lovcima, jer je to možda  jedna od tajnih višegodišnjih uspješnih manipulacija sopstvenim narodom.

Slučajno ili ne, gledajući pobijene životinje u Nacionalnom parku Sutjeska sjetih se da je pokojni Čaušesku takođe bio strastven lovac i komunista, koji je uživao da nekontrolisano ubija divljač sa svojim drugovima iz Partije. Možda je sve samo slučajnost.

 

Nebojša Vukanović