palpal

Ljubo međ vozačima!

Da bilećki Daltoni, braća Vuković, gube moć i politički uticaj govori i činjenica da se među vozačima, balavurdijom i „sitnim ribama“ koji su optuženi u predmetu „Papović“ za pljačku države falsifikovanih računima, našao i Ljubo Vuković, izvršni direktor za pravna i finansijska pitanja HET-a i bivši predsjednik Skupštine opštine Bileća. Naime Policijska uprava Republike Srpske je posle godinu i kusur dana istrage i velikog pritiska javnosti napokon podnijela Okružnom tužilaštvu u Trebinju Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u predmetu „Papović“ protiv 19 lica, uglavnom protiv vozača i nižih službenika koji su državu oštetili za oko 800 000 maraka, a među njima jedini je zalutao i otpisani direktor Ljubo Vuković.

Uporno sam postavljao pitanja javnosti i ministru Draganu Lukaču šta je sa predmetom „Papović“, i na poslednjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, i napokon je otkočen predmet i podnesen Izvještaj, ali je pitanje što su na njemu samo vozači i niži službenici, i kada će biti procesuirane neke krupnije ribe, poput recimo ministra Petra Đokića? Izvještaj policije, koji bi trebao biti prvi u nizu, potvrdio je da je bio autentičan i tačan spisak korumpiranih direktora i moćnika, koji sam lani objavio u feljtonu „Klijenti profesora Papavića“!

Nekad svemoćni i bahati Ljubo Vuković, koji je sijao strah i trepet među podređenima maltretirajući kao sudija, direktor HET-a i predsjednik bilećke Skupštine podređene službenike, spao je na pilićara koji pored velikih kombinacija pljačka državu lažnim hotelskim računima, što je pokazatelj o kakvom se karakteru i opskurnoj ličnosti radi.

Luka i Ilija skresali su krila braći Vuković, a činjenica da je Ljubo pušten niz vodu i našao se u paketu sa vozačima, je veliko poniženje za moćnike i bivše skojevce, koji su „vedrili i oblačili“ u Bileći još od Tita i kraja 70-ih. Prošlog mjeseca za direktora škole u Bileći izabrani je izvjesni Samardžić, provjeren Lukin kadar, a Radovan i Ljubi nisu uspjeli da proguraju svoju Ljudmilu, što je bio jasan pokazatelj koliko su izgubili moć, ugled i uticaj u partijskim strukturama. Očekujem da tužilaštvo krivične prijave nastavi sa Srđanom Milivićem, Petrom Đokićem, Dodikovim savjetnikom Miladinom Dragičevičem i ostalim moćnicima, ali i da se čestiti i pravedni Ljubo i ostali optuženi smijene sa funkcije i udalje do posla sve do donošenja pravosnažne presude. Odbranu Ljuba Vukovića pomogao sam ranije sa 5 000 maraka, koliko sam mu uplatio po odluci čestitih kadija koji su štitile njegov lažni ugled i ranjenu dušu, a ako bude trebalo još ću pomoći starog prijatelja, jer se na muci poznaju junaci i treba priteći kad su u nevolji, jer čim je spao da pilićari sa hotelskim računima i profesorom Papovićem, kriza je velika. Kako im ranije rekoh, mogu kako hoće, ali neće dokle hoće!

 

Nebojša Vukanović