Ljubinjac Ćorović ušminkao Marakanu

Zvezdin stadion „Rajko Mitić“ sijao je u prvom kolu Lige šampiona punim sjajem, i evropska štampa danima piše o sjajnoj organizaciji meča, koreografiji i navijanju Delija. Jedan od najzaslužnijih za ovakav izgled našeg najvećeg stadiona je naš Hercegovci i Ljubinjac Milorad Miki Ćorović, koji je još 1992. godine imenovan za direktora „Marakane“. Godinama je Ćorović bio asistent bivšem direktoru Petroviću, kod koga je pekao zanat, a od kada je Zvezda bila prvak svijeta Miki Ćorović vodi računa o svakom detalju na Marakani.

Milorad Miki Ćorović

Milorad Miki Ćorović porijeklom je iz ljubinjskog sela Kruševica, a iako skoro sedam decenija živi i radi u Beogradu nije zaboravio svoj rodni kraj. Zajedno sa bratom od strica Draganom (Perkana) Ćorovićem, našim uspješnim biznismenom i ugostiteljem iz Njemačke, novinarom iz Beograda Trifkom Ćorovićem i ostalim mještanima Kruševice pokrenuo je akciju izgradnje Crkve Svetog Joanikija na Lipovičkom brijegu u selu.

Crkva Svetog Joanikija na Lipovičkom brijegu u Kruševici

Zanimljivo da je ovu crkvu projektovao Dragan (Nikole) Ćorović, poznati građevinski inžinjer iz Trebinja. Veliki doprinos u izgradnji ove crkve dao je Savo (Branka) Ćorović, uspješni Hercegovac iz Beograda koji je decenijama pomagao i pomaže našim ljudima, a posebno svojim Ljubinjcima. Savo Ćorović je za dobročinstvo u gradnji crkve u Ljubinju od blaženopočivšeg patrijarha Pavla nagrađen Ordenom Svetog Save.

SREĆNA SLAVA, DOMAĆINE: Ćorovići koji su porijeklom iz Kruševice kod Ljubinja danas slave krsnu slavu Svetog Joakima i Anu

Miki Ćorović je samo jedan od brojnih uspješnih i poznatih Hercegovaca u Beogradu. Nikada nije zaboravio svoj rodni kraj, i često navijačima Zvezde iz Hercegovine pomogne da dođu do ulaznica za derbi i velike mečeve Zvezde na Marakani, sada stadionu „Rajko Mitić“. Mnogo je naših Hercegovaca raštrkano po svijetu i mnogi su postigli velike uspjehe, a nažalost većina nikada nije dobila priliku da se pokaže u Hercegovini i svojim znanjem pomogne razvoj siromašne regije.

 

Nebojša Vukanović