Љепота и раскош излетишта Убла

Планинско излетиште Убла, смјештено у подножју планине Орјен, једно је од најљепших дестинација у околини Требиња. Од центра Требиња удаљена су 20-ак километара, и налазе се на око 1 100 метара надморске висине, па је шума црногорична.

Убла су права ваздушна бања, сјајно мјесто за одмор и рекреацију, и невјероватно богатство Требиња и јужне Херцеговине. Први снијег привукао је велики број посјетилаца на Убла, и права је штета што  нема неки ресторан и објекат гдје би се гости одморили.

Вриједни требињски  планинари почели су обнову старог Планинарског дома, предивног каменог објекта из доба Краљевине Југославије, и након завршетка реконструкције сигурно ће понуда бити богатија, јер ће гости имати гдје да се одморе, попију чај и пиће. Протеклих година направљено је 20-ак луксузних викендица и постављена градска расвјета, али недостају значајније инвестиције града.

  Прије рата на Ублима је била мала жичара и скијалиште, које је нажалост уништено, и свакако да би градске власти у наредном периоду требале уложити више средстава у уређење и адаптацију Убала, која су прави бисер регије. Права је ријеткост и невјероватно понуда да за кратко вријеме, за свега пола сата, гости могу у једном граду прећи из измијењено-медитаранске у планинску климу, и после купања и сунчања уживати у шетњи планинским стазама. Због тога треба ангажовати стручњаке, израдити добар пројекат и уложити средства како би се Убла претворила у микро-туристичку дестинацију.