Лисице у кариоли нова туристичка атракција!?

Колико градска администрација у Требињу прати савремене трендове, како је модернизована и опремљена, иако се милиони сваке године издвајају и бацају за опрему, пројекте, спорне јавне набавке и стручне услуге са дворским фирмама, говори кариола са „лисицама“ паркирана тик испред сједишта града и Кабинета градоначелника Мика др Ћурића, на мјесту гдје уважени градоначелник паркира аудија А6 ! Наиме Паркинг сервис је остао без возила, па је радницима кариола остала једино превозно средство којима превозе „лисице“ по граду и закључавају аутомобил ако није плаћен паркинг!?

Кариола са лисицама на почетку љетне туристичке сезоне је постала права атракција за туристе, који хрле у град и намојерно не желе да плате паркинг како би осјетили дах Африке на Балкану, видјели раднике како кариолом превозе алат, како се радило у Европи крајем 19-ог и почетком 20-ог вијека. И док се у Европи већ користе возила без возача и роботи који управљају аутомобилом, ми се са нашим усрећитељима враћамо кариоли и товарним животињама.  Малци-генијалци који управљају градом спојили су угодно са корисним. Са једне стране се штеди гориво, а са друге стране туристи и гости нестрпљиво чекају да се појаве радници Паркинг сервиса са кариолама, како би се сликали и добили хиљаде лајкова на инстаграму, а приходи у буџету расту јер гости намјерно не плаћају паркинг и добијају казне како би се појавиле кариоле и „лисице“. Незванично Туристичка организација Требиња већ припрема нове проспекте брошуре, на којима ће понуда бити обогаћена овом атракцијом.

    Распикуће годишње уберу и потроше око 27 милиона марака, више од 2 милиона сваког мјесеца, уз то узимају кредите и продају градску имовину, али је каса празна, радницима нису уплаћени доприноси, а немају ни возила за основне потребе!? Цијена паркинг карте од 3 марке по сат у граду Требињу скупља је него у Риму или Лападу и ширем центру Дубровника, али ни то није довољно да радници Паркинг сервиса имају основне услове за рад и пристојне плате.

Посебна је прича што је Паркинг сервис пререгистрован као Јавно комунално предузеће Паркинг сервис Требиње д.о.о. Поставља се питање како јавно предузеће које је основао град, може бити Д.О.О?  У Земљи чуда све је могуће, а овакву организацију градске управе могу смислити само генијалци и широкобријешких ђаци, који руководе градом и имају све конце у својим рукама!? Тражили сте, гледаје!