palpal

Lisice u karioli nova turistička atrakcija!?

Koliko gradska administracija u Trebinju prati savremene trendove, kako je modernizovana i opremljena, iako se milioni svake godine izdvajaju i bacaju za opremu, projekte, sporne javne nabavke i stručne usluge sa dvorskim firmama, govori kariola sa „lisicama“ parkirana tik ispred sjedišta grada i Kabineta gradonačelnika Mika dr Ćurića, na mjestu gdje uvaženi gradonačelnik parkira audija A6 ! Naime Parking servis je ostao bez vozila, pa je radnicima kariola ostala jedino prevozno sredstvo kojima prevoze „lisice“ po gradu i zaključavaju automobil ako nije plaćen parking!?

Kariola sa lisicama na početku ljetne turističke sezone je postala prava atrakcija za turiste, koji hrle u grad i namojerno ne žele da plate parking kako bi osjetili dah Afrike na Balkanu, vidjeli radnike kako kariolom prevoze alat, kako se radilo u Evropi krajem 19-og i početkom 20-og vijeka. I dok se u Evropi već koriste vozila bez vozača i roboti koji upravljaju automobilom, mi se sa našim usrećiteljima vraćamo karioli i tovarnim životinjama.  Malci-genijalci koji upravljaju gradom spojili su ugodno sa korisnim. Sa jedne strane se štedi gorivo, a sa druge strane turisti i gosti nestrpljivo čekaju da se pojave radnici Parking servisa sa kariolama, kako bi se slikali i dobili hiljade lajkova na instagramu, a prihodi u budžetu rastu jer gosti namjerno ne plaćaju parking i dobijaju kazne kako bi se pojavile kariole i „lisice“. Nezvanično Turistička organizacija Trebinja već priprema nove prospekte brošure, na kojima će ponuda biti obogaćena ovom atrakcijom.

    Raspikuće godišnje uberu i potroše oko 27 miliona maraka, više od 2 miliona svakog mjeseca, uz to uzimaju kredite i prodaju gradsku imovinu, ali je kasa prazna, radnicima nisu uplaćeni doprinosi, a nemaju ni vozila za osnovne potrebe!? Cijena parking karte od 3 marke po sat u gradu Trebinju skuplja je nego u Rimu ili Lapadu i širem centru Dubrovnika, ali ni to nije dovoljno da radnici Parking servisa imaju osnovne uslove za rad i pristojne plate.

Posebna je priča što je Parking servis preregistrovan kao Javno komunalno preduzeće Parking servis Trebinje d.o.o. Postavlja se pitanje kako javno preduzeće koje je osnovao grad, može biti D.O.O?  U Zemlji čuda sve je moguće, a ovakvu organizaciju gradske uprave mogu smisliti samo genijalci i širokobrijeških đaci, koji rukovode gradom i imaju sve konce u svojim rukama!? Tražili ste, gledaje!