Licemjerstvo po Luki, dan sedmi

Luka-Petrovic.jpg

Licemjerstvo po Luki, dan sedmi

Licemjerstvo i krajnja dvoličnost je osnovna odlika, slobodno se može reći u savremenom društvu i velika vrlina naših političara. Što bolje glume i što više lažu, što je veći raspon između njihovih riječi i dijela, to su uspješniji i imaju veću podršku naroda i glasača.
Gostujući nedavno u emisiji Sedmi dan na Herceg televiziji, Luka Petrović pokazao je vrhunsko licemjersto i još jednom potvrdio da je veliki majstor manipulacije koji je do detalja izučio Farisejsko jevanđelje. I dok u Hidroelektranama na Trebišnjici i drugim javnim preduzećima zapošljava istrošene funkcionere koji već imaju dobro plaćene poslove, Luka se gledaocima smije u lice po ko zna koji put ponavljaći priču o potrebi pravednog zapošljavanja po jednog člana iz svake porodice.

Umjesto da javnosti objasni zašto su on i njegov šura slagali građane kada su uoči izbora tvrdili da neće biti poskupljenja struje, otkrije koliko je stotina aktivista SNSD zaposlio i koliko je miliona maraka izvukao iz RiTE Gacko, HET-a i drugih javnih preduzeća za svoju kampanju i kupovinu izbora, koji je stvarni razlog za poskupljenje struje i kolaps RiTE Gacko i drugih giganata, Luka tvrdi da se cijena električne energije povećava zbog prošlogodišnjih poplava.
Narodni poslanik i vožd trebinjskog SNSD-a tvrdi da Hercegovina nema ministre i funkcionere na uticajnim pozicijama jer nema adekvatne kadrove, a ne želi da kaže koliko je samo u HET-u zaposleno i napredovalo podobnih „kadrova“ sa jeftinim diplomama privatnih kvazi-fakulteta, i koliko su on, njegova stranka i vlast koju predstavlja odgovorni što je iz Hercegovine otjerano na stotine intelektualaca, sposobnih, mladih i obrazovanih ljudi koji nisu željeli da obuku crvenu majicu i polože zakletvu na vjernost, odanost i pokornost mafijaškoj hobotnici.

Luka licemjerno priča o pravdi, siromaštvu i potrebi izgradnje boljeg društva, a prećutkuje da kaže kako je došao u posjed vrijednih nekretnina, gdje je i kako zaposlio članove svoje bliže i dalje porodice, i kome i pod kojim uslovima glavni Tender-efendija iz HET-a daje poslove u namještenim javnim nabavkama.

Iako formalno nije doktorirao, Luka je davno stekao sve preduslove da dobije zvanje ne samo doktora farisejskih nauka već i akademika i redovnog univerzitetskog profesora. Izborni rezultati pokazuju da je umijeće ispiranja mozga i manipulacije masama dovedeno do savršenstva. Uništen sistem obrazovanja i svih moralnih i društvenih vrijednosti, kontrolisani mediji, rijaliti produkcije, negativna selekcija i uklanjanje neposlušnih doveli su naciju u stanje kolektivne apatije i duboke depresije, i samo je pitanje da li će se narod nekada probuditi, i do kada će Luka i njegovi učitelji beskrupulozno da se bogate držeći jeftino nastavu i besmislena predavanja.
Nadam se da su Srbi ipak čuli za mudru kinesku poslovicu koja kaže da ukoliko dozvolimo da nas cijeli život vode na lancu, ne smijemo biti iznenađeni ako jedno jutro osvanemo pred vratima klaonice.

Nebojša Vukanović