palpal

Leđa

 

Imati jaka leđa jako je važno u politici. Promocija knjige govora Milorada Dodika u Muzeju Hercegovine pokazala je zbog čega predsjednik i njegov gen-sek imaju dosta samopouzdanja i sugurnosti. Luka čuva leđa Dodiku, a Lukina sigurna leđa čuva Nebojša Kolak, istaknuti funkcioner SNSD-a i službenik Geodetske uprave Republike Srpske.

Istaknuti službenik, veliki intelektualac i odani aktivista SNSD-a tokom cijele promocije budno je motrio i čuvao leđa gen-seku i gradonačelniku Trebinja, ne dozvoljavajući da mu prilazi i ometa ga neko iz mase Dodikovih pristalica. Nije ovo prvi put jer je Kolak ranije obavljao važne partijske zadatke, vodio zapisnike na sjednicama Skupštine akcionara HET-a i u više navrata pokazao odanost i lojalnost Luki.

Sa ovako jakim leđima Luki i Dodiku je lako udariti i na moćnog Trampa i Ameriku, i nema sumnje da su Kolak i slične moralne i ljudske gromade stub i okosnica čvrste ruke i politike SNSD-a.

 

TREBINJE, 21. DECEMBRA /SRNA/ – U Muzeju Hercegovine održana je promocija knjige „Pobjeda Srpske“, autora Milorada Dodika. 

Promocija Lepojevićeve knjige Dodikovih govora je vrhunac poltronizma i ogavnosti koja je viđena na ovim prostorima, a činjenica da su ulizice Dodika nazivale vizionarom i svjetskim oratorom, te ga poredile sa Jovanom Dučićem, dovoljno govori koliko su moćnici na vrhu izgubili zdrav razum i dodir sa realnošću. I dok su u Trebinju vizionar Dodika poredili sa Dučićem, u Beogradu je Vukelić Grigorija Durića poredio sa Andrićem i Međom Selimovićem!? Ako su Dodik i Grigorije Meša, Dučić i Andrić našeg vremena, onda nam spasa nema.

P.S. Sir iz rukava: Poslije debakla Lukinog „Zimzograda“ prve dvije večeri svečanog otvaranja, na kojima se okupilo ukupno 15 ljudi za dva dana, večeras je počela podjela sira iz mješine, priganica i raznih đakonija, pa je i posjeta odmah bila bolja. Luka je vidio da je vrag odnio šalu, pa je uz pomoć Agrarnog fonda prikupljeno nešto sira, brašna, ulja i pršuta, a aktivisti SNSD-a kružnu poruku da se okupe ispred Platana kako bi dvorski portali mogli da napišu novi hvalospjev.

 

Nebojša Vukanović