Лажов са двије виле

Прије пар дана главна вијест у готово свим медијима, од РТРС-а, АТВ-а и Херцег телевизије до готово свих требињских портала, била је тврдња да је  Небојша Вукановић лажов који по пресуди Основног суда мора честитом праведнику Луки Петровићу да уплати 2000 марака. Нико од тих медија није објавио да пресуда није правоснажна, нити је раније објавио вијест да сам у сличним споровима претходно побиједио владику Григорија, Марка Митровића, посланика Срђана Миловића, тајкуна Драгичевића, Славка Вучуревића…

Требињске кадије познате су по праведности и честитости, па умјесто да утврде поријекло новаца фамозном власницима „Ало таксија“ и „Херцег телевизије“ и постави питање откуд напрасним „бизнисменима“ преко милион марака уложених само у ове двије дворске фирме, ја се кажњавам јер сам писао истину. Подсјетићу читаоце да сам најавио ко ће преузети Херцег телевизију и документовао читаву шему извлачења новаца из јавних предузећа како би се финансирао пројекат медијске контроле града од стране Луке Петровића, те ко ће основати „Ало такси“ и преносио ставове Удружења таксиста из Требиња. Сви знају да сам говорио и писао истину која је очигледна свима, осим требињским кадијама.

Надам се да су бивше „колеге“ добро од Луке наплатили све наручене текстове, којима покушавају да ме понизе и дискредитују. Ако могу нека Луку циједе сваки дан, пишу против мене непрекидно, апсолутно се не љутим и драго ми је да им могу помоћи на овај начин, посредно. Нека њима служи на част невјероватан податак да су ме више пута позвали да дам нњку изјаву и коментар новинари из Дубровника него из Требиња, и да сам интересантнији дубровачком Вјеснику и Гласу града него требињским порталима, Манојлу, Ђоку и Гласу Требиња.

Праведне и објективне пресуде нисам могао очекивати од кадија који су послушници и кадрови Партије и Службе, попут кадије Бојане Рикало, супруге истакнутог функционера ГО СНСД Требиње, руководиоца Електрохерцеговине и предсједника Надзорног одбора Електропривреде Српске Небојше Рикала, која ми је прво својом грешком онемогућила да изађем на изборе 2016. године, а сада води монтиране процесе и доноси срамне пресуде!?

Како је могуће да супруга високог функционера Партије, о којој ћу ускоро детаљније да пишем, води политичке спорове, не дозвољава ми да постављам питања свједоцима и крши основна процесна права на рочишту, а онда доноси срамне пресуда и отима ми 14 000 марака?

Драго ми је да сам највећи лажов и највећи проблем Требиња и Херцеговине, да имам двије виле у Дубровнику и Требињу, а да су ментори наших дворских новинара скромни подвижници који не обмањују јавност и испуњавају своја обећања. Ставити образ под задњицу често није лијепо ли је корисно, а послушне слуге режима морају знати да све буде и прође и да Лука неће владати до вијека!

 

Небојша Вукановић