Lažni vožd sindikata na zadatku službe

O većini spodoba u nsšoj baruštini, zvanoj javni i politički život Republike Srpske i BiH, ne treba trošiti puno riječi i mastila, obraćati pažnju na njihove spletke, podmetanja, licemjerstvo, prelijetanja iz stranaka i trku bez granica za ličnim interesima.

Jedan od takvih je lažni sinikalac i zaštitnik radnika Željko Tepavčević, vječito na zadatku Službe! Bivši lažni a grlati opozicionar i odbornik SDS-a u Skupštini opštine Gacko imenovan je za šefa Izbornog štaba DNS-a u Gacku, a očito da je Nešić odlučio da odriješi kesu i obezbjedi pokoji mandat u Hercegovini, te za taj posao našao pogodnu osobu.

Gledajući preobražaje lažnog sindikalca, vječito na zadatku i pod kontrolom Službe, sjetih se filma Profesionalac i lika Trockog, koga je glumio Miodrag Krstović, agenta UDBE koji je imao zadatak da glumi vođu Sindikata, diže ili guši bune i proteste radnika po nalogu Državne bezbjednosti. Vremena prolaze, ali sistem i način funkcionisanja vlasti ostaje isti. Sve dok se ne izvrši lustracija i ne uklone svi udbaši i njihovi pipci iz sistema, nema nam nikakvog oporavka, napretka, slobode i iskoraka ka normalnom društvu i uređenju.

 

Nebojša Vukanović