Лаки је мало нервозан?

Требињски Лаки Лучиано рано је почео да губи живце. Умјесто да новинарима одговори на сасвим проста, актуелна и веома пристојно постављена питања, Лучиано је почео да глуми силу, повишеним тоном вријеђа и омаловажава новинаре. Овакво непристојно и недолично понашање је недопустиво, и Лаки би требао да обузда своје нагоне и фрустрације. Већ дуже времена требињски Лаки Лучиано злоставља, кињи и омаловажава своје најближе сараднике, а сада покушава да просипа неку силу и на новинарима.

Нажалост све колеге и локални дворски портали ћуте, а умјесто осуде, Лукино непристојно понашање добија чак и подршку, о чему свједочи и гласан смијех присутних у тренутку док Лука безобразно пита новинара „да ли си ћорав, читаш ли медије..“ Несретник још није научио да нису само новине и сајтови медији већ и радио и телевизија, и да се они не могу читати већ само слушати или гледати.

Недостојни Лаки Лучиано умислио је да је неки бос, и покушава да изгради такав имиџ ширећи страх, малтретирајући и понижавајући своје најближе сараднике, а онда и све грађане Требиња. Такво понашање свакако ће му се скупо обити о главу. Стара пословица каже – како сијеш тако ћеш и пожњети!

mirko-curic-i-luka-petrovic.jpg

Ако жели да научи како да се опходи са ноцинарима и људима, онда би требао потражити савјете од свог претходника из СНСД-а, бившег градоначелника Требиња Доброслава Ћука. За разлику од млађаног насљедника, који му је сплеткарењима скинуо главу, Ћук је био интелектуалац са манирима који је знао да шармира сараднике и веома пристојно се опходи са људима. Иако сам га 4 године готово непрекидно критиковао и указивао на погрешне потезе, Ћук никада није реаговао непристојно, није направио гаф и покушао да вријеђа и омаловажава саговорнике.                                                          

Лукина нервоза је разумљива, јер је за годину дана масакрирао град, растјерао инвеститоре, направио општи хаос и анархију јер ниједна обезглављена институција и установа не функционише нормално. Ипак своје фрустрације и немоћ требао би празнити на неком другом мјесту, а не на новинарима који покушавају поштено и одговорно да раде свој посао. Искрено се надам да му је ово последњи пут да је повисио тон, покушао да понизи и омаловажи новинаре .

Небојша Вукановић