Kupanje po Rajku

rajko.png

Kupanje po Rajku

Kabadahija Rajko Dukić otvorio je svojim Dekretom sezonu kupanja na bazenima u Milićima, ali u vodu ne mogu svi. U skladu sa srednjovjekovnim pravilima i zakonima, kakvi nažalost već dugo vremena vladaju u ovom malom mjestu, Dukić je odredio spisak sa imenima nepodobnih koji ne mogu da dođu na bazen, kao ni u objekte kompanije „Boksit“ Milići. Poput srednjovjekovnih despota, koji su smatrali da su od Boga poslati da upravljaju pokorenim narodom i da su oni apsolutni gospodar i vlasnik svog prirodnog i rudnog bogatstvo na teritoriji koju kontroliše, tako i lažni despot od Milića sebi daje za pravo da pravi spiskove građana prvog i drugog reda, podobnih i nepodobnih…

Na spisku nepodobnih koji ne mogu da dođu na abzen i ugostiteljske objekte kompanije „Boksit“, koji je napravio Rajko Dukić, nalazi se 15 imena, uglavnom žrtava njegovog mobinga, otpušteni radnici kompanije „Boksit“ koji su saslušavani na poligrafu, te lica za koje despot Rajko smatra da svojim pisanjem i istupima u javnosti narušavaju njegov ugled time što otvoreno govore o velikim pritiscima, zloupotrebama, nasilju i kriminalu iza kojeg stoji Dukić.

U svakoj iole uređenoj pravnoj državi Dukić bi zbog svog devijantnog ponašanja, „crnih lista“ i, maltretiranja građana bio pozvan na odgovornost i kažnjen zbog ponižavanja sugrađana. Nažalost u Zemlji čuda, u kojoj se vlada po sicilijanskim mafijaškim pravlima, Dukić umjesto sankcija uživa punu zaštitu institucija koje otvoreno ili prećutno podržavaju diskriminaciju i nasilje.

Ipak nakon niza tekstova, Dodikova partijska milicija, koju kontroliše komandir Slavko Bošković, smanjila je pritisak, i bar privremeno prekinula progon Ljubiše Pantića, koga su prošle godine u Domu zdravlja iz pištolja ranili pripadnici „Industrijske policije“ Rajka Dukića.

Nebojša Vukanović