palpal

Kum Miko u ulozi poštara Elektrohercegovine

Dimex Elektrohercegovina ugovor.jpg

Kum Miko u ulozi poštara Elektrohercegovine

Osim Elektroprivrede Republike Srpske, Miko Ćurić preko svog kuma Luke Petrovića dugi niz godina ugovara unosne poslove i sa ostalim javnim preduzećima u elektro-energetskom sektoru. Saradnja sa Elektro-hercegovinom traje dugi niz godina, a osnovno pravilo je da se za što veću i prenaduvanu fakturu isporuči što manje usluga i materijala. Osim papira, ketridža, tonera, ribona i bombona, Miko se u poslednje vrijeme specijalizovao i za ulogu poštara, te nabavke specijalnih koverti.

Tako Miko preko svog prijatelja i firme Dimex SpringAir iz Trebinja svake jeseni dostavi kontigent koverti, obrazaca i kancelarijskog materijala vrijedan oko 58 000 maraka. Elektrohercegovina je 10.9.2015. od Dimex SpringAira kao jedinog ponuđača na dogovorenom tenderu nabavila koverte i obrasce u vrijednosti od 49 759,92 KM bez PDV-a. Naredne godine koverte su skromno poskupile pa je 4.7.2016. sklopljen sličan Ugovor vrijedan 49 825,97 KM bez PDV-a. Tako je u poslednje dvije godine trebinjsko „Električno“ samo za koverte i obrasce potrošilo skoro 120 000 maraka.

Prema našim saznanjima koverte se nabavljaju od Štamparije „Grafokomerc“ iz Trebinja, firme kojoj je prodaja koverti, obrazaca i papira primaran posao, a Miko je samo posrednik koji odnese koverte od Grafokomerca do Elektro-hercegovine i ugradi se preko preko novčane transakcije koju on obavlja preko povezanih preduzeća.
Imajući u vidu sve sulude javne nabavke i ogroman novac koji se troši na dogovorene poslove i besmislene javne nabavke, stanje u elektro-energetskim preduzećima je još i dobro, a stalna poskupljenja struje i najavljene smanjenje plata zaposlenim omogućiće će dvorskim firmama i partijskim rukovodiocima da još dugo vremena cijede najveće prirodno bogatstvo Republike Srpske.

Sutra: HET kao zlatna koka trebinjskih tajkuna

Nebojša Vukanović