Кукавице цара Лазара са истегнутим ушима

Без пасоша више нигде не полазим, стално га од сада држим у возилу. Јуче сам се поздравио са неким бившим колегама у Сарајеву и рекао да се наредни пут видимо са пасошима, јер је Додик најавио раздвајање од Федерације па да ме не изненади нека нова граница на Жегуљи, Горажду или Трнову.

Шалу на страну, али опасно деструктивно лудило шизогених структура прелази све границе. Синоћ сам на Н1 најавио да ће нова Додикова доза лажног србовања и патриотизма трајати кратко, али морам признати да сам и сам изненађен и да нисам очекивао да ће бити краћа од 24 сата. Већ данас су кукавице цара Лазара, предвођене Николом Шпирићем и Душанком Мајкић, подвиле реп, гласале и учествовале у раду Дома народа БиХ, иако су само дан раније тврдили како ће престати да учествују у раду и одлучивању у заједничким БиХ институцијама.

Кукавивама су јутрос видљиво биле истегнуте и црвене уши, које су им синоћ истегли ментори, амбасадори Квинте и западних земаља. Након што је дао изјаве у јавности и по ко зна који пут најавио тобоже распад БиХ и самосталност Српске, амбасадори су постројили СНСД-овце и позвали на покајање у Предсједништво БиХ у Сарајеву, а данашње гласање делегата СНСД-а на сједници Дома народа ПС БиХ показује како је било синоћ на рапорту.

Срам вас било кукавице цара Лазара што нас из дана у дан срамотите, што немате ни кичме, ни стида ни образа. Јел мислите да смо сви ми малоумници па да насједамо на ваше подвале, приче како гласање против не представља повлачење које сте најавили!? Чему сад посебна сједница Народне скупштине, осим да потврдимо још једну издају и капитулацију, дамо прилику издајницима да се још једном  сакрију иза одлука Народне скупштине, која је претворена у смоквин лист за прикривање голотиње и срамоте власти.

Додикове некакве најаве да на посебној сједници неће говорити сви посланици, већ само шефови клубова, што је недопустиво и супротно Пословнику,  говори колики је страх и немоћ, јер га још сврбе сједнице и расправе о Пељешком мосту и Декларацији СДА, савезника и побратима

 

Нека буде што бити не може, нека буде борба непрестана, до коначне побједе и истинске слободе поробљеном народу. Све ове издаје и капитулације на крају ће довести до слома режима и краја агоније која предуго траје.

 

Небојша Вукановић