Кружни дебакл и отрежњење

Милорад Додик и Жељка Бисерка Цвијановић доживјели су прави шок и дебакл у Прњавору приликом фамозне церемоније отварања кружног тока. По навици, Додик, његове улизице, медији и синекуре, кампању базирају на јефтиним подвалама, лажним обећањима и манипулацијама, али изгледа да су се након 20 година грађани напокон заситили и отријезнили.                           

Жељка и Додик су на кружни ток довукли велику бину, озвучење и заставе очекујући да ће њихова „харизма“ и отрцане празнословне приче о издајницима привући више хиљада грађана, али је дошло свега 50-ак. Порука народа је више него јасна – НО ПАСАРАН!  Гримасе и вјештачки осмјеси на забринутом лицу премијерке Жељке Бисерке, Додика и начелника Дарка Томаша говоре да им се вода почела уљевати у уши, и да сами постају свјесни да им отрцане подвале и јефтини трикови више неће проћи. Мучнина је била јака, и Жељка и Миле су је правдали тестирањем и брзом вожњом кроз кружни ток, али…                                                         

Весели Томаш је имао бесану ноћ након рибања и истезања ушију, и сигурно да више неће више пасти на памет да организује неку представу за јавност без 5 аутобуса својих присталица које ће мотивисати пакетима сендвича и сокова.

РТРС је током цијелог дана најављивао Додиков и Жељкин долазак у Прљавор, пресјецање врпце и вечеру са грађанима у Мрдуши Доњој, пардон МЗ Грабик Иловој, гдје је отворио стотињак метара локалног пута. Камермани и уредници РТРС-а су улагали крајње напоре како би крупним кадровима прикрили од јавности потпуни дебакл и јасан бојкот Прњаворчана, али им то им ипак није пошло за руком.                                                           

Дебакл на кружном току је показатељ да се народ презаситио лажи, подвала, танког асфалта, манипулација, застрашивања, уцјена и спинова, и да је одлучио да у октобру црвенима да црвени картон, јасно каже ДОСТА ЈЕ, и тако пошаље разбојнике на сметљиште историје, гдје им је одавно мјесто!

 

Небојша Вукановић