palpal

Kružni debakl i otrežnjenje

Milorad Dodik i Željka Biserka Cvijanović doživjeli su pravi šok i debakl u Prnjavoru prilikom famozne ceremonije otvaranja kružnog toka. Po navici, Dodik, njegove ulizice, mediji i sinekure, kampanju baziraju na jeftinim podvalama, lažnim obećanjima i manipulacijama, ali izgleda da su se nakon 20 godina građani napokon zasitili i otrijeznili.                           

Željka i Dodik su na kružni tok dovukli veliku binu, ozvučenje i zastave očekujući da će njihova „harizma“ i otrcane praznoslovne priče o izdajnicima privući više hiljada građana, ali je došlo svega 50-ak. Poruka naroda je više nego jasna – NO PASARAN!  Grimase i vještački osmjesi na zabrinutom licu premijerke Željke Biserke, Dodika i načelnika Darka Tomaša govore da im se voda počela uljevati u uši, i da sami postaju svjesni da im otrcane podvale i jeftini trikovi više neće proći. Mučnina je bila jaka, i Željka i Mile su je pravdali testiranjem i brzom vožnjom kroz kružni tok, ali…                                                         

Veseli Tomaš je imao besanu noć nakon ribanja i istezanja ušiju, i sigurno da više neće više pasti na pamet da organizuje neku predstavu za javnost bez 5 autobusa svojih pristalica koje će motivisati paketima sendviča i sokova.

RTRS je tokom cijelog dana najavljivao Dodikov i Željkin dolazak u Prljavor, presjecanje vrpce i večeru sa građanima u Mrduši Donjoj, pardon MZ Grabik Ilovoj, gdje je otvorio stotinjak metara lokalnog puta. Kamermani i urednici RTRS-a su ulagali krajnje napore kako bi krupnim kadrovima prikrili od javnosti potpuni debakl i jasan bojkot Prnjavorčana, ali im to im ipak nije pošlo za rukom.                                                           

Debakl na kružnom toku je pokazatelj da se narod prezasitio laži, podvala, tankog asfalta, manipulacija, zastrašivanja, ucjena i spinova, i da je odlučio da u oktobru crvenima da crveni karton, jasno kaže DOSTA JE, i tako pošalje razbojnike na smetljište istorije, gdje im je odavno mjesto!

 

Nebojša Vukanović