Kraj leta u fotelji HET-a – o beščašću Slađane Skočajić

Jedno od najneprijatnijih iznenađenja i razočaranja u trebinjskoj baruštini zvanoj SNSD svakako je Slađana Skočajić, zamjenica gradonačelnika Trebinja Ćurić dr Mirka, koja bi kao nagradu za lojalnost i odanost Partiji i Luki uskoro trebala početi da radi u HET-u.

Skočajićka je bila ugledan profesor sa autoritetom u Tehničkoj školi, ali je nažalost upala u mišolovku i izgubila sav ugled koji je decenijama stvarala. Ranije sam pisao o njenom mobingu i pritiscima na zaposlene u gradskoj administraciji, ucjenama da radnike kako bi radili i glasali za SNSD, a sada prenosim  sjajam tekst i objavu Duška Miljanovića, radnika gradske administracije, koji iz prve ruke piše o lokalnoj upravi, zloupotrebama, ucjenama i mobingu.

KRAJ LETA U FOTELJI HET-A

„Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane“, narodna je poslovica koja ovih dana povezuje Gradsku upravu i HET.
Kako saznajem, bivša zamjenica gradonačelnika g-đa Skočajić svoju uspješnu karijeru nastaviće u HET-u i to samo godinu dana od dolaska u Gradsku upravu. I dok se radnici HET-a vjerovatno raduju i očekuju preporod, Gradska uprava ostala je uskraćena svih znanja i vrlina koje krase g-đu Skočajić. Nastavak silnih projekata ekonomskog preporoda grada sada je upitan, ali se nadam da će Skočajićeva svoju stručnost, znanja i čvrst karakter koristiti i u Skupštini grada čime će i dalje nastaviti da aktivno doprinosi ekonomskoj renesansi.


Mnogi su opravdano očekivali da g-đa Skočajić bude imenovana za ministra ili čak premijera s obzirom na uspjehe koje je ostvarila u Gradskoj upravi, pa se nameće pitanje zašto je HET prekinuo njen let. Nadam se da ja nisam krivac, jer sam nedavno javno podržao ovu damu i poželio da i dalje ostane na mjestu zamjenika gradonačelnika. Izgleda da ne valja kada ja nekoga hvalim, a g. Petrović i Ćurić čitaju. Pogriješio sam i koristim priliku da ispravim svoju grešku. Dakle, dragi kumovi, želim da znate da je g-đa Skočajić dala sve od sebe da slomije orah, pa je nemojte kriviti što nije uspjela. Zaista se trudila, pokušala i nekim vašim metodama, ali nije išlo.

Jednostavno, orah je isuviše tvrd za mobing i diskriminaciju. Zato preispitajte vašu odluku i nagradite g-đu Skočajić zasluženom pozicijom, jer nećete lako naći nekoga tako odanog i spremnog da za Luku trpi i bruku. Uzgred, kada je vidite recite joj da mi još nije odgovorila na onaj dopis koji sam joj nedavno uputio. 😉