Кошарац прекинуо сједницу због Хрвата и Дана Хрватске војске!

Блајбуршка коалиција СНСД – ХДЗ је најчвршћа спона у БиХ, а то потврђује и примјер шефа Клуба посланика СНСД-а Сташе Кошарца који је вечерас затражио прекид сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ јер су хрватски посланици напустили сједницу и отишли на пријем поводом обиљежавања Дана Хрватске војске!? Стајући у заштиту побратима из Блајбуршке коалције, Кошарац је затражио прекид сједнице јер у сали Представничког дома није био ниједан посланик из реда хрватског народа!? Посланици ХДЗ-а и ХДЗ-а 1990. претходно су без објашњења и најаве напустили сједницу Парламента како би присуствовали пријему у Хотелу Европа, који организује хрватки амбасадор поводом Дана Хрватске војске.                                                     

Дан ХВ проглашен је као успомена на прво Туђманово постројавање припадника Збора народне гарде на стадиону  Максимир 28.6.1991. године, када је марширало око 800 припадника четири бригаде ЗБГ-а, које су касније одиграле кључну улогу у агресији на Републику Српску Крајину, прогону 250 000 Срба, великим масовним злочинама и убијању више хиљада недужних српских цивила и војника, од Масленице и Медачког џепа до Бљеска и Олује.                                                          

Осовина Додик – Човић одлично функционише, а нажалост Додик је често спреман да жртвује интересе српског народа како би добио подршку свог стратешког партнера. Иако Човић и ХДЗ упорно опструишу уставну одредбу о конститутивности народа и не дозвољавају Србима да имају своје представнике у кантонима гдје Хрвати и ХДЗ имају већину, Додик и СНСД упорно подржавају њихову изразиту антисрпску политику.                                                                                          

Не знам да ли Кошарац и посланици СНСД-а присуствују коктелу у Хотелу Европа,  и да ли су прекинули сједницу како би и они могли прослављати оснивање злогласних „зенги“ и етничко чишћење Срба у Хрватској,  али нема сумње да су као драги гости и партнери свакако добили свечане позивнице и да ће наћи времена да пригодно прославе све велике хрватске празнике. Предаја јасеновачке грађе, давање послова генералу Чермаку, посјета Човићу дан послије повратка из Блајбурга, заташкавање напада на српске повратнике и подршка гушењу основних права српских повратника у Федерацији, само су неки од издајничких потеза који јасно показују да Додик и СНСД воде изразиту антисрпску политику, и нажалост много више се боре за хрватске него српске интересе. Уколико би Блајбуршка коалиција, не дај Боже, побиједила на предстојећим изборима, а Човић и Додик скупа сједили у Предсједништву БиХ, нема сумње да би то значило и почетак краја Републике Српске.

 

Небојша Вукановић