Координатори

У Електропривреди Српске недавно је измишљена нова функција –„координатора“ како би се ухљебили смијењени функционери. Бивши и недавно смијењени извршни директори Електропривреде именовани су за тзв „координаторе“, и на тај начин челници режима покушавају ублажити незадовољство отписаних и потрошених. Сваки од смијењених директора именован је за „координатора“ у области у којој је претходно смијењен, па је тако бивши финансијски директор Благоје Баја Шупић постао „координатор“ за економски сектор Електропривреде РС, Максим Скоко за техничка питања, а међу „координаторима“ су Радовић, Жељко Ковачевић, Бранислава Милекић..            

Лука је услишио мој апел да хитно именује Бају Шупића на неку функцију, јер он никако не може да функционише и ради без секретарице и возача. Именовањем самозваних координатора Лука је само на тренутак угасио ватру и умирио незадовољство. Скоко чека именовање на високу функцију у Електропреносу БиХ, док се Баја Шупић зачешљао за позицију новог генералног директора Хидроелектране Дабар.

Ипак, конце би му могао помрсити бивши технички директор РиТЕ Гацко Боро Вујичић, који се такође бори да сједне у фотељу бившег директора и министра Радивоја Братића. Недавно су Баја и Вујичић имали жесток вербални обрачун током убјеђивања и лобирања ко је од њих двојице боље рјешење на позицији генералног директора ХЕ Дабар, коју већ дуже времена чува Жељко Зубац као вршилац дужности генералног директора.                                 

Новоименовани „координатори“ смјештени су у кабинету поред директорице Радмиле чичковић, и имају једну секретарицу, само се социјалиста Максим Скоко издвојио у посебну канцеларију. Скоко није желио да се збија са својим „отписаним“ колегама, па је изабрао нешто мању канцеларију у сједишту Електропривреде РС, тик до своје  блиске и поуздане стручне сараднице из Дирекције за дистрибуцију.                              

Измишљање функција како би вјечити директори имали богате апанаже је уобичајена појава која јасно показује да су недавне смјене у Електропривреди РС биле само представа и фарса како би се грађанима замаштракале очи након рекордног губитка од 43 милиона марака у 2017. години.                                                

„Вјечити“ Жељко Ковачевић и Бранислава Милекић такође ће и даље заузимати важне функције у електро-енергетском систему, и јасно је да довођење послушне Радмиле Чичковић неће ништа суштински промијенити у функционисању накарадног система, и да ће умјесто мотора развоја, Електропривреда РС и даље бити губиташ и банкомат за неколицину привилегованих.

 

Небојша Вукановић