Коначно прави почетак

  Послије више деценија чекања и одлагања, напокон су почели радови и реконструкција пута Требиње – Љубиње. Радови су вриједни око 12,2 милиона марака, а изводе из Херцеговина-путеви. Добро је да су управо Херцеговина-путеви извођач радова, на чему сам инсистирати, а не ХП инвестинг или нека друга дворска фирма, јер Херцеговина-путеви сигурно имају најбољу механизацију и раднике, и потрудиће да пут направе како треба, јер ћемо неколико деценија чекати на нова средства и капитална улагања.

 

Година дана снажног притиска у Народној скупштини и јавности дала је бар неки резултат и скренула пажњу на катастрофалну путну мрежу  и стање путева у Херцеговини, те натјерала Владу и моћнике да нешто предузму. На овом не треба стати, не смије Херцеговина бити слијепо цријево, и надам се да ће у наредних пар година бити реконструисан и пут Љубиње – Столац, Мостар – Невесиње – Гацко, Гацко – Фоча и Фоча – Плужине, јер без тога нема развоја и опстанка.

Подсјетимо да су лажни радови на реконструкцији пута Требиње – Љубиње почели уочи локалних избора 2016. године, када су Ненад Нешић и Лука Петровић обећали реконструкцију пута од Требиња па све до Стоца, али су радови обустављени у понедељак, после само неколико дана, чим су гласови пребројани. Преваранти су манипулисали народом, али су се околности промијенили. Драго ми је да сам из опозиције дао допринос да се ствари промијене, јер до 2021. у Плану Путева Српске није било предвиђено да се ради било какав пут у Херцеговини, али се план после притиска промијенио а средства преусмјерила. Све се може кад се хоће, и много тога се може урадити ако се Херцеговци сложе око кључних циљева и боре не за ситне личне већ колективне интересе регије..

 

Небојша Вукановић