palpal

Konačno pravi početak

  Poslije više decenija čekanja i odlaganja, napokon su počeli radovi i rekonstrukcija puta Trebinje – Ljubinje. Radovi su vrijedni oko 12,2 miliona maraka, a izvode iz Hercegovina-putevi. Dobro je da su upravo Hercegovina-putevi izvođač radova, na čemu sam insistirati, a ne HP investing ili neka druga dvorska firma, jer Hercegovina-putevi sigurno imaju najbolju mehanizaciju i radnike, i potrudiće da put naprave kako treba, jer ćemo nekoliko decenija čekati na nova sredstva i kapitalna ulaganja.

 

Godina dana snažnog pritiska u Narodnoj skupštini i javnosti dala je bar neki rezultat i skrenula pažnju na katastrofalnu putnu mrežu  i stanje puteva u Hercegovini, te natjerala Vladu i moćnike da nešto preduzmu. Na ovom ne treba stati, ne smije Hercegovina biti slijepo crijevo, i nadam se da će u narednih par godina biti rekonstruisan i put Ljubinje – Stolac, Mostar – Nevesinje – Gacko, Gacko – Foča i Foča – Plužine, jer bez toga nema razvoja i opstanka.

Podsjetimo da su lažni radovi na rekonstrukciji puta Trebinje – Ljubinje počeli uoči lokalnih izbora 2016. godine, kada su Nenad Nešić i Luka Petrović obećali rekonstrukciju puta od Trebinja pa sve do Stoca, ali su radovi obustavljeni u ponedeljak, posle samo nekoliko dana, čim su glasovi prebrojani. Prevaranti su manipulisali narodom, ali su se okolnosti promijenili. Drago mi je da sam iz opozicije dao doprinos da se stvari promijene, jer do 2021. u Planu Puteva Srpske nije bilo predviđeno da se radi bilo kakav put u Hercegovini, ali se plan posle pritiska promijenio a sredstva preusmjerila. Sve se može kad se hoće, i mnogo toga se može uraditi ako se Hercegovci slože oko ključnih ciljeva i bore ne za sitne lične već kolektivne interese regije..

 

Nebojša Vukanović