Коме је Лука намјестио Аутобуску у пола цијене?

Да је град Требиња само прћија у рукама неколицине локалних моћника, предвођених Луком Петровићем и његовим сатрапима-сараднцима, говоре мућкања, злоупотребе и намјештања са изнајмљивањем нове градске Аутобуске станице. Ових дана истиче Уговор о закупу Аутобуске станице у Требињу, који је град закључио 2015. са фирмом Глобтур из Међугорја. На почетку закуп је плаћан око 10 000 марака мјесечно са ПДВ-ом, а кирија је у последње вријеме смањивана јер је град просторије на горњем спрату изнајмио за смјештај градских фирми и установа.

У наредном периоду друга фирма би требала изнајмити Аутобуску станици по знатно нижој цијени, око 5 100 марака без ПДВ-а, чиме би за 4 године у градски буџет било мање уплаћено око 120 000 марака у односу на досадашњу цијену закупа. Прије неколико дана град Требиње је објавио Јавни позив за давање у закуп дијела просторија Аутобуске станице, са датумом 28.5.2019. године, и радници градске администрације су били изненађени да се позив објављује након скоро 2 мјесеца!? Рок за достављање понуда био је свега 8 дана, а већ на први поглед је јасно да је све унапријед договорено, и да се унапријед зна једини закупац који је доставио понуду! Овај пакт није у складу са одредбама Блајбуршке коалиције и пакта СНСД – ХДЗ, али Лука мора некада да одигра за своју душу!

 

Према мојим сазнањима градски службеници су по налогу се Мика и Луке починили кривично дјело, јер су Позив објавили тек када је истекао рок за достављање понуда, па су на тај начин унапријед елиминисани сви осим једног, који је имао тајни договор са локалним шерифима и моћницима!?

Према мојим сазнањима договор о закупу Аутобуске станице у Требињу постигнут је у Београду, на тајном састанку неких градских привредника и моћника са Радом Петровићем, рођеним братом Луке Петровића, гдје су договорени сви детаљи, а намјештеним позивом Мико је само спровео у дело детаље које су договорили кумови у четири ока!

Договор око закупа Аутобуске станице, и штета од најмање 120 000 марака која ће бити причињена градском буџету, је школски примјер договорене буразерске економије која меље и уништава све пред собом, и која је привреду Српске бацила на кољена. Намјештања и малверзације су пријављене надлежним органима, али тешко је очекивати адекватну реакцију заробљених институција. Ускоро ће јавност бити обавештена о свим детаљима тајних договора и бити изненађена када види сарадњу и заокрете, и спозна ко је нови закупац Аутобуске станице у Требињу!?

 

Небојша Вукановић