palpal

Kolumna i u štampanom izdanju Oslobođenja

Dobar glas daleko se čuje. Štampano izdanje Oslobođenja danas je prenijelo kolumnu kako postajemo rupa na digitalnoj mapi Evrope, a juče je sa bloga ova novina prenijela i tekst o bratskom čašćavanju pobratima Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika.

Sve više medija prenosi tekstove sa mog bloga, od BN televizije, podgoričkog Dana, Srbija Danas, Blica i beogradske štampe do Oslobođenja, Slobodne Bosne i Dubrovačkog vjesnika, a u poslednje vrijeme stranica „nebojšavukanović.info“ mjesečno ima oko pola miliona pregleda sadržaja.

Blog postaje sve više uticajan, a jedino u Hercegovini, čast malobrojnim izuzecima poput Leotara ili Direkta, vlada potpuna blokada. Pomalo je čudno da neke moje tekstove i izjve objave i prenesu novine u Dubrovniku, Podgorici, Sarajevu i Beogradu, a da nije zanimljiv skoro nikom u Hercegovini. Pritisak vlasti na medije i novinare je ogroman, i nadati se da će uskoro stege da puknu, i da će novinari ponovo da otvoreno i slobodno da pišu o svim temama i javnim ličnostima.

 

Nebojša Vukanović