Kokeza i Dodik u bratskom zagrljaju

Nedavna utakmica između Partizana i Plѕena u Beogradu bila je prilika da se sretnu stari drugari i partneri, Milorad Dodik i Slaviša Kokeza, predsjednik FS Srbije. Fotografija srdačnog pozdrava i zagrljaja Kokeze i Dodika iz svečane lože stadiona Partizana, govori više od hiljadu riječi o bliskosti starih drugara.

Iako to nemušto pokušavaju da prikriju i demantuju, upravo se porodice Dodik i Kokeza u javnosti navode kao pravi vlasnici iz sjene firme „Prointer “ Beograd i „Prointer ITSS“ Banjaluka, koje su u partnerskom odnosu odmah nakon osnivanja, bez bilo kakvog kadra i referenci, doživjele vrtoglav uspon.

Za svega par godina, sporna i kontraverzna informatička firma je sa preduzećima iz javnog sektora u Republici Srpskoj, ali i u Srbiji, sklopila na desetine ugovora vrijednih desetine miliona maraka, te ostvarila milionsku dobit i čistu zaradu svim gazdama i osnivačima. Jasno je da su mračni likovi iz sjene zaslužni za iznenadan uspjeh, namještene tendere i ogroman profit.


Sudeći po osmjesima i srdačnom bratskom zagrljaju Kokeze i Dodika, uprkos lošoj igri i rezultatu Partizana, pred Prointerom su novi veliki poslovni uspjesi i nastavak meteorskog uspona. Dok je budžeta, javnih fondova i države koja se čerupa, džepovi moćnika ne smiju i neće biti prazni.

 

Nebojša Vukanović