palpal

Koje je najveće gradilište u Trebinju?

Trebinje-Old-Town.jpg

Koje je najveće gradilište u Trebinju?

Pred kraj prve godine mandata Luke Petrovića vrijeme je da se polako sumiraju rezultati njegovog (ne)rada u prvih 12 mjeseci. Uprkos velikim najavama i obećanjima gotovo da nije urađeno ništa iako je potrošeno oko 25 miliona makara iz gradskog budžeta. Pored toga uzet je i novi kredit od 5 000 000 maraka, koji je potpuno suvišan jer se lokalna vlast istovremeno hvali da ima 5 miliona maraka suficita. Svima je jasno da je grad Trebinje uzeo 5 000 000 KM kredita, a HET dodatnih 10 000 000 KM, ne da bi se napravilo nešto korisno za zajednicu već da bi se u narednoj izbornoj godini manipulisalo građanima i kupovala naklonost birača.

Luka nije doveo nijednog novog investitora, nije otvorio nijedan novi pogon niti pokrenuo bilo kakvu važniju investiciju i javne radove. Suluda odluka o reketiranju lokalnih privrednika uvođenjem tzv „naknade za solidarnost“ dodatno je doprinjela da svi ozbiljni investitori u širokom luku zaobiđu Trebinje. Ne računajući Rodoljuba Draškovića, koji je već godinama jedini ozbiljan strateški investitor u Trebinju i Hercegovini, i radove u kompleksu „Grada sunca“ koji je započela prethodna vlast, u Trebinju nema društveno značajnih investicija, ne računajući javne radove na objektima koji su u vlasništvu gradonačelnika i porodice Petrović.

Zato smo odlučili da sprovedemo anketu sa pitanjem našim čitaoicima koje je trenutno najveće gradilište u Trebinju:

– Selo Zagora
– Grad sunca
– Naselje Hrupjela
– Ostatak grada Trebinja

Svoje odgovore i procjenu na pitanje iz naše ankete možete poslati našoj redakciji, na mail ili putem društvenih mreža, a rezultate ćemo objaviti za 7 dana.

Nebojša Vukanović