Кога плаше специјалци са пушкама у Требињу?

Већ неколико дана припадници Специјалне јединице МУП-а Републике Српске, у маскирним униформама, наоружани пушкама и дугим цијевима, стоје на улицама Требиња, заустављају возила, контролишу људе и саобраћај. Полиција треба да ради свој посао, и појачано присуство полиције на улици може само унијети додатну сигурност код грађана, али сматрам да су пушке и дуге цијеви непотребне.

Уколико полиција напокон жели да се обрачуна са крупним криминалом може слободно да се јави мени да им доставим обимну документацију, од ХЕТ-а и Електеопривреде до случаја „Паповић“ и да се за један дан прославе и ухапсе стотину директора, функционера и моћника. Само на предмету Паповић могу се похапсити готово сви требињски функционери владајуће странке, а о доброј сарадњи власти и подземља најбоље говоре недавни избори, јер су сви требињски криминалци, наркомани и дилери, били носиоци Илијине и Лукине кампање.

Дакле, ако полиција и правосуђе желе да покажу да још постоји и функционише правна држава, онда нека отворе предмет „Паповић“ и истраже везе подземља и врха власти, и напуниће Пударицу, Фочу и Туњице за један дан. Пушке на улицама, које тренирају строгоћу, нису нам потребне, посебно не мјестима која желе да привуку велики број туриста.

 

Небојша Вукановић