palpal

Kocka je bačena, u laži su kratke Žunićeve noge

Da su u laži kratke noge i da istina uvijek izađe na svjetlo dana pokazuju fotografije Prijedloga Zakona o izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi po hitnom postupku, koji Vlada treba da uputi Narodnoj skupštini Republike Srpske,  a kao datum je naveden decembra 2020. godine. Naredna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za utorak, prvi decembar, i jasno je da na Dodikov mig Žunić i Čubrilović treba da Prijedlog zakona „gurnu“ na Kolegijum i u skupptinsku proceduru u ponedeljak, dan uoči sjednice, i uvrste u Dnevni red već na prvoj redovnoj sjednici.

Istovremeno, predsjednik Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Igor Žunić za RTRS tvrdi da opozicija spinuje javnost i da Vlada i SNSD ne pripremaju Zakon po Dodikovom naređenju, pokušavajući lažima umiriti uznemirenu javnost, ali ga fotografije dokumenta najbolje demantuju. Sa više mjesta iz SNSD-a mi je potvrđena vijest da se mnogi u samom SNSD-u protive izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi jer bi kolateralno stradala 42 načelnika u Republici Srpskoj, a „spasila“ bi se samo tri u Federaciji, koja ne bi došla na udar Dodikovog mača i sumanutih ideja.

Da li će Uzurpator pustiti u proceduru sumanuti Prijedlog zakona u utorak, rizikujući da napravi haos na političkoj sceni, ili će se povući u poslednji čas, zavisi od procjene da li u ovom trenutku iskazane velike slabosti smije da rizikuje još jedan snažan udarac, moguće cijepanje svoje Partije, par mjeseci nakon pucanja „vladajuće koalicije“, odlaska DNS-a i SPS-a u opoziciju, jer bi to moglo dovesti do tektonskog poremećaja i gubitka vlasti.

Kocka je bačena, mi u opoziciji smo spremi i čekamo, jer se Ustav, poredak, institucije, demokratija i osnovna građanska i ljudska prava, jedno od njih je pravo na glasanje i biranje koje želi da se poništi ludačkim prijedlogom Zakona, moraju se braniti svim mirnim i demokratskim sredstvima.