palpal

Ko su mladi lideri

msd2.jpg

Ko su lideri mladih socijaldemokrata

Luka ne treba da brine za budućnost Partije jer je pronašao i obučio dostojne nasljednike. Uz nezaobilazno piće i mezu, u trebinjskom Kulturnom centru, mladi SNSD-a izabrali su Srđana Ambuliju za novog predsjednika. Odluka je donesena jednoglasno, što znači demokratski na Lukin staljinistički način upravljanja strankom, ali nažalost i gradom koga je strahom i jednoumljem vratio u doma Kominterne.
Sjednicom mladih SNSD-a upravljali su provjereni kadrovi Elektroprivrede, u prva tri reda susjedili delegati-mladi radnici HET-a, Elektrohercegovine i ostalih elektro-energetskih preduzeća, u sledeća tri gradskih javnih preduzeća i ustanova, a u ostalim oni koji žele da se nakon izborne kampanje spuste u prve redove i zaduže stolicu u HET-u.

Sam Srđan Ambulija je kao istaknuti aktivivista SNSD-a još 2014. godine nagrađen poslom u Hidroelektranama na Trebišnjici, što je ideal i krajnji cilj političkog angažmana svih članova vladajuće stranke. Do dolaska na čelo Mladih SNSD-a Trebinje, Ambulija je položio nekoliko Lukinih testova, a jedan od njih je upravljanje lažnim „nevladinim sektorom“. Ambulija je osnivač i predsjednik NVO Napredna Hercegovina, koja je 2016. organizovala akciju „Sjeme na vrijeme“ kojom su kupovani glasovi siromašnih seljaka dijeljenjem sjemenskog materijala. Kad su prošli izbori nestala je i akcija podjele sjemena, pa 2017. ratarima nije podijeljena nijedna krtola niti glavica luka, ali su zato Ambulija i NVO Napredna Hercegovina organizovali tzv. „Zimzograd“. Ovu propalu manifestaciju obilježili su skandali, reketiranje privatnika i ucjenjivanje da iznajme i plate kućice na pijaci. Vrhunac prevare je Odluka HE na Drini iz Višegrada da za manje od mjesec u dva navrata uplati skoro 12 000 maraka za organizaciju Zimzograda u Trebinju, dok su sva ostala javna preduzeća izvršila po jednu uplatu.

Da je NVO Napredna Hercegovina lažna SNSD-ova nevladina organizacija koja je osnovana kako bi se prelijevao i prao novac iz elektro-energetskog sektora govori i podatak da je u 2016. godine po završnom računu ova NVO imala čak 156 882 marke prometa, a da niko ne zna šta je urađeno sa tim silnim novcima, ko ih je i zbog čega uplatio.

Jasno da je prvenstevni zadatak Ambulije i njegove lažne NVO bio da se izvuče novac za kupovinu izbora i vrbuju mladi koji će raditi u kampanji za SNSD i Luku Petrovića. Ambulija je očito dobro obavio postavljene partijske zadatke, pa je prvo nagrađen poslom u HET-u, a potom i funkcijom predsjednika Mladih SNSD-a u Trebinje, što je samo početak penjanja uz stranačke stepenice ka vrhu ukoliko i dalje bude slijepo slušao Luku i stranačke rukovodioce.

Nebojša Vukanović